Loading...

Despre educația pentru natură cu Luminița Tănasie

66 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 7, 2018

Educația despre natură reprezintă o ramură esențială în domeniul protecției naturii. Administratorii de arii protejate sunt foarte adesea implicați, alături de școlile din comunitățile locale, în activități educative.

De ce este importantă educația pentru protecția naturii? Ar trebui să fie educația pentru natură diferită de educația formală? Ce calități sunt esențiale pentru a avea impactul dorit ca și educator pentru natură?

Alături de răspunsul la aceste întrebări, Luminița Tănasie ne împărtășește și câteva frânturi din povestea sa. Luminița lucrează de 15 ani în domeniul protecției naturii iar în ultimii 3 ani s-a specializat în educația non-formală. În prezent lucrează ca specialist în comunicare și educație la SCHUBZ România – Centrul de educație pentru dezvoltare durabilă din Râșnov. Luminița folosește metode inovatoare, experiențiale de dezvoltare a unei înțelegeri profunde privind natura și relația noastră cu aceasta, lucrând cu copii, profesori și părinți. În vara aceasta am avut ocazia să gustăm o altfel de experiență educativă, însoțind-o la Mercheașa, împreună cu copiii de la Şcoala Gimnazială Homorod.
Despre SCUBZ: http://schubz.ro/

Filmările sunt realizate în rezervațiile naturale Stejărișul Mare și Stejarul secular de la Mercheașa. Mulțumim copiilor de la Clubul Junior Ranger Mercheaşa şi SCHUBZ România pentru participare. Mulţumim Asociaţiei Carpaterra pentru sprijinul acordat în realizarea acestui film.

Filmul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România prin programul Spaţii Verzi: http://www.spatiiverzi.org.ro/.

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...