Loading...

Fnv bondgenoten actie bij Kooistra kleding Leeuwarden loopt uit de hand .

1,338 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 16, 2012

Vrijdag 16 maart om 13.00 uur vragen werknemers van Kooistra Kleding aandacht voor hun ontslag . Volgens eigen zeggen (eigen bron fnv) was het de bedoeling om een ludieke actie te gaan doen, waarbij klanten en voorbijgangers zouden worden verzocht de petitie te tekenen. Helaas hebben de actie voerders zich niet aan deze plannen gehouden. Actie voerders zijn herhaaldelijk verzocht de winkel te verlaten , maar bleven ongevraagd andere aanwezige klanten lastig vallen. Daardoor was de directie van Kooistra genoodzaakt om de politie in te schakelen, die de actie voerders en de leidster mevrouw Gea Lotterman onder dwang (zie film) het pand hebben moeten uitzetten. Dit was noodzakelijk omdat ook na herhaaldelijke verzoeken van de politie de actie voerders weigerden om het pand te verlaten.

Comments • 6

Stampert
Boycotten!!!!! :-)
hm doesburg
zonder geluid en alleen verhaal van iemand van kooistra zelf dan is het zo klaar als een klontje..liegen kan iedereen en niet zeggen de beelden zeggen genoeg want je kan het met een mooi verhaal nog mooier maken en de fnv de zwarte piet toe gooien...
Rik Meter
Ik ben er vrij zeker van dat de mensen op deze wijze hun doel veel sneller bereiken. Een dag omzet missen komt een stuk harder aan dan een maandenlange procedure en heeft ook nog eens meer resultaat. Daarom hebben we immers vakbonden, of niet? En dat een werkgever zich als slachtoffer profileert en de demonstranten probeert zwart te maken...tja, als ze werkelijk zo sociaal waren, waren ze er al veel eerder met de mensen uit gekomen.
Rik Meter
@Ankehilda Pardon? Die lui krijgen hun loon niet volledig uitbetaald, stappen erom naar de FNV en krijgen vervolgens hun ontslag aangeboden. Dus je vindt het niet erg als een bedrijf z'n medewerkers loopt te verneuken, maar als ze actie gaan voeren is het niet volgens de regeltjes? En die klanten, die hebben meer respect voor actievoerders dan voor hufterige directieleden...
Markoeske
Goede actie van Politie! FNV flikkers altijd te stennis schoppen!
Stampert
Anders is het toch ook geen actie toch juuh vervelende kooistra! En ik zie niks wat uit de hand loopt ik koop nooit meer sokken bij jullie :-) De rest is toch erg lelijk!
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...