Upload

Loading...

Automotor Regiotrans [ex SNCF] pe ruta Falticeni - Dolhasca [12 martie 2011]

5,552

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Mar 14, 2011

http://trenuriromania.blogspot.com

Revenirea pe meleagurile natale prilejuieşte oricui emoţii, regrete, nădejde, bucurie, speranţă, nostalgie. Vechile obiceiuri de pe lângă casă, cărările şi drumurile oraşului natal îţi vin ca o mănuşă pe mâinile fine de copil cu care mama te-a născut.

Şi uite aşa m-a prins şi pe mine dorul de casă şi am făcut o plimbare de-a lungul Văii Şomuzului care flanchează la est Fălticeniul meu drag. Bicicleta fratelui mi-a fost bun armăsar pe drumurile cam neîngrijite, însă vremea de amurg a unei zile timpurii de primăvară mi-a umplut sufletul de aer curat şi trupul cu primăvară.

Păcat de infrastructura proastă a liniei 510, Dolhasca - Fălticeni, că trenurile ar merge pline ochi cu călători dacă ar avea pe unde să meargă cu repede. Să meargă cu 80-100 km/h, să ducă şi să aducă sătenii harnici cu produse naturale, mărfarele să treacă şi ele cu aur verde adus de prin pădurile bogate ale zonei.

Trenul din imagine este unul francez, adus de compania privată Regiotrans. De data asta a fost albastru, în alte zile e verde iar în altele -- roşu. Toate merg pe motorină, au câteva sute de cai putere, iar confortul oferit este peste medie.

Cu acestea fiind spuse, vă doresc vizionare plăcută şi... să nu vă uitaţi părinţii, bunicii, fraţii şi nici locurile natale prin care aţi hoinărit şi aţi trăit primele clipe din viaţa voastră.

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up Next


Sign in to add this to Watch Later

Add to