Loading...

Emisioni nr.2 - Pyetje dhe Përgjigje nga hoxhë Fadil Sogojeva në Facebook

4,468 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on May 20, 2012

1. Es-Selamu Alejkum! I nderuar hoxhë, dëshiroj të di a lejohet fjala "lavdi për dëshmorët e kombit?" Es-Selamu Alejkum!

2. Selam Alejkum! Hoxhë i nderuar kam një pyetje: Aliu r.a. shkoi te Pejgamberi salAllahu alejhi we selem dhe iu ankua se punët e shtëpisë së tij dhe Fatimes u janë bërë shumë dhe kërkoi te Muhamedi salAllahu alejhi we selem që ta gjej një shërbëtore. Muhamedi salAllahu alejhi we selem i tha që kur të biesh me flejt, thuaj 33 herë SubhAnallah, 33 herë Elhamdulilah, dhe 34 Allahu ebker, e mos të merr shërbëtor. A është i vërtet ky hadith? Më falni se ndoshta nuk e kam shkruar ashtu si e kam dëgju, mirëpo ndoshta e kupton se çfarë dua të them. Allahu të shpërbleftë.

3. Selam Alejkum hoxhë i nderuar! Që nga vdekja e fëmijës tim të parë jam udhëzuar në Islam si kur më parë. Më intereson të di shumë për jetën që djali im i vogël bën në jetë të varrit. Kam lexuar se njerëzit që vdesin nga sëmundje të rënda të barkut janë shehid të Ahiretit! Nga gabimet mjeksore unë linda djalin para kohe, as gjashtë muaj nuk ishin të mbushura (diku një javë pa i mbush gjashtë muaj). Djali jetoj pesë javë dhe vdiq si shkak i disa gabimeve mjeksore. Mjekët gabimisht i kanë dhënë mjekim, i cili ka shkaktuar që zorrët e fëmijës të ajën aq shumë sa që i kanë mbrri në fyt dhe mushkritë i kanë humbë të gjitha dhe nga goja i ka dal gjak dhe ka vdekur. Mjeku, i cili ishte prezent në momentet e vdekjes së djalit tim tha: "Nuk ka as fëmijë, e as të rritur, e as pleq, që kanë pas apo do të kenë dhimbje dhe mundime më të mëdhaja se që ka pas djali juaj në ditën e fundit të jetës së tij". Do të kisha pas shumë dëshirë të dija se a është edhe djali im shehid i Ahiretit, pasi që sipas ekspertëve, ai u mbyt nga mjekët, vdiq nga sëmundja shumë e rëndë e barkut ku edhe organet tjera ju dëmtuan nga presioni i zorrëve dhe njëherit ishte fëmi shumë i vogël. Si mund të jetë jeta e varrit për birin tim? Ma bëni hallall për këtë pyetje të gjatë! Allahu ju shpërbleftë.

4. Es-Selamu Alejkum we Rahmetullahi we Berekatehu! Kam një pyetje, gjatë kohës kur je me abdes, por këmbët i ke me meste, nëse i zbath mestet, a ke ende abdes? Es-Selamu Alejkum!

5. Selam Alejkum! A është e ndaluar veprimtaria e piraterisë (hackerizmit), thyerja e faqeve elektronike të armiqve serb, faqeve amorale etj?

6. Es-Selamu Alejkum! Deshta të ju pyes se jam fillestare e namazit, gjatë faljes së namazit të vitrit në rekatin e tretë, pas rukusë, i çoj duart sikur bëjmë du'a dhe bëj du'a shqip, se du'an e kunutit nuk e di, a mundem kështu dhe a duhet me bë amin me duar për fytyre, apo me shku direkt në sexhde dhe çdo herë pas mbarimit të namazit e këndoj tri herë "KulhuvAllahin" dhe "Allahume rabena atina fi dunja", këtë du'an a mundem kështu apo jo, pasi që po flitet se çdo risi mund me qenë bid'at? Flm shumë për përgjigjet, Allahu ju shpërbleftë.

7. A është obligim mbulesa e fytyrës për vajza apo vetëm shamia?

8. Selam Alejkum! A lejohet të pëlqesh një x futbollist, këngëtar apo aktor, sepse siç kam dëgjuar, njerëz të tillë quhen idhujtar, si mund të na shpjegoni këtë? Allahu ju shpërbleftë për përgjigjet.

9. Si mund të na sqaroni këtë hadith: Pejgamberi alejhi selam ka thënë: "Nëse miza bie në pijen tuaj, zhyteni në pije, sepse në njërin krah të saj është sëmundja e në tjetrin krah ka ilaç për këtë sëmundje?"

10. Es-Selamu Alejkum! Në ditën e xhuma a falet namazi i drekës si në ditët tjera?

11. A e kam haram nëse shkoj me punu në ara të mbjellura me rrush ku ata rrush që e mbledhim dihet se i tëri shkon për prodhimin e alkoolit? Es-Selamu Alejkum! Allahu ju shpërbleftë.

12. Selam Alejkum! Si janë rradhitur suret dhe ajetet në Kur'an?

13. Selam Alejkum hoxhë i nderuar! Kisha dashur me ditë se a e kam gjynah që nuk flas me dajen pas një zënke, edhe pse unë dy herë jam afru t'i flas dhe ai më ka injoru? Allahu të shpërbleftë ty dhe familjen me Xhenet.

14. Përshëndetje hoxhë Fadil! Kam ca probleme kohët e fundit, kam vështirësi në gjumë, dhimbje stomaku të herë pas hershme, lodhje fizike, dhimbje koke, jam drejtuar dhe tek doktorët, analizat dhe çdo gjë kanë dalur mirë, nuk e di se ç'mund të kem, nëse ka lidhje me mësyshin?! Ju falënderoj, gjithë të mirat.

15. Selam Alejkum! Do të kisha dashur të dijë se a mund djalit me ia vendosë emrin "Xhihad"?

16. Selam Alejkum! Na ka lindur një fëmi dhe duam ta emërtojmë me emrin "Usame", çfarë na këshilloni duke pas parasysh rrethanat aktuale, dhe dëshiroj të di, ju a do ta emërtonit fëmiun tuaj me emrin "Usame"?

17. A të falen gjynahet kur të martohesh pa marrë parasysh?

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License
Comments are disabled for this video.
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...