Loading...

CG delegacija u posjeti CEZA 1

329 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Aug 6, 2015

Zvanicna delegacija je boravila u Australiji deset dana po planu boravka sacinjenom na osnovi medusobnih prijedloga.
U Sidneju je planirano druženje sa našim iseljenicima, a pri kraju posjete održace se i Tribina u prostorijama našeg udruženja na temu “Zasto nezavisna Crna Gora”.
Delegaciju su sacinjavali: Žarko Ðuranovic ispred Pokreta za Crnu Goru, dr. Milan Vukcevic, direktor Centra za Dijasporu i dvoclana ekipa TV Crne Gore (Melanija Bulatovic i Nenad Cvijic), a na poziv našeg udruženja.
Treba napomenuti da se posjeta odvijala septembra 2005. godine nepunu godinu dana prije Referenduma za obnovu crnogorske drzavnosti.
Bila su to teska vremena kada je za nezavisnost Crne Gore u Australiji bilo samo CRnogorska etnicka zajednica. Mnogi nasi simpatizeri nijesu imali petlju da javno podrze ideju nezavisne Crne Gore, a da ne pominjemo one koji su se svim sredstvima borili protiv Crne Gore i njene nezavisnosti. Cijepale su se mape Crne Gore, pisale peticije podrske optuzenima za ratne zlocine u cemu su imali ogromnu podrsku velikosrpskih iseljenickih medija i SBS radio programa na srpskom jeziku, a vodja svih tih anticrnogorskih projekata bilo je udruzenje Njegos iz Sidneja!

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...