Loading...

Concert Comemorativ Prof.Dirijor NICOLAE NICULESCU

323 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Apr 27, 2013

NICOLAE NICULESCU (1929-2012) a fost dirijor, profesor si director al Liceului de Muzica Dinu Lipatti din Bucuresti.
S-a stins din viata pe 13 ianuarie 2012, la varsta de 82 de ani.
La initiativa fratelui sau mai mic, Mihail NICULESCU-GORPIN, in data de 26.04.2013, Colegiul de arte Dinu Lipatti, fostul Liceu de Muzica Dinu Lipatti, a organizat un concert comemorativ in memoria sa.
In deschiderea Concertului, Prof.Ioan Florian Nemes, actualul director al Colegiului Dinu Lipatti, a anuntat ca, la initiativa Profesor Cristina Pop, Director al Scolii Generale din Comuna Ciurila, Jud.Cluj, scoala va purta numele prof.Dirijor NICOLAE NICULESCU, care si-a inceput cariera de dascal pe acele meleaguri.

NICOLAE NICULESCU si-a trait copilaria in Ardeal, la bunicii din partea mamei, si a revenit la Bucuresti unde a urmat scoala generala, unde a inceput cursurile de vioara cu Profesorul Iusceanu, apoi Liceul Pedagogic din Bucuresti.
A fost numit invatator intr-un sat din Muntii Apuseni, timp de 5 ani.
A urmat cursuri de pilotaj la Scoala de Piloti de la Ghimbav, absolvind cu diploma de merit, urmand sa lucreze ca pilot de incercare pe avioane cu reactie.
A redescoperit insa farmecul muzicii, de care s-a indragostit iremediabil, mergand la un concert la Ateneul Roman, dirijat de Constantin Silvestri, unde s-a interpretat Simfonia nr. 5 de P.I. Ceaikovski.
A ramas la Bucuresti, unde a studiat vioara cu profesorul Avachian si s-a pregatit pentru intrarea la Conservatorul de Muzica.
A urmat sectia de Pedagogie si Dirijat Coral, avandu-l professor pe Dumitru Botez.
A absolvit cu media 10, primind un post de profesor de muzica la Calarasi.
Dupa un an, s-a transferat la Liceul Mihai Viteazu din Bucuresti, unde a infiintat un cor al liceului, cu care a castigat o serie de concursuri nationale.
A obtinut apoi catedra de dirijat de la Liceul de Muzica nr. 1 Dinu Lipatti din Bucuresti, unde a activat pana la pensionare, ocupand timp de mai multi ani si functia de Director al Liceului.
A dirijat Corul Liceului Dinu Lipatti in numeroase concerte la Ateneul Roman si la Sala Radio.
A fost indrumat, sfatuit, incurajat si iubit in intreaga sa cariera de sora sa mai mare, FLORICA AVRAMESCU, prima femeie dirijor a tarii.
A fost casatorit cu Vasilica Niculescu, soprano. Are o fiica, Nicoleta, violonista, care i-a daruit un nepotel, Mihai, acum in varsta de 5 ani.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...