Loading...

Johnny B. opnieuw aangehouden

1,936 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Sep 11, 2008

GRONINGEN - Johnny B. is donderdagmiddag opnieuw aangehouden. De rechter had donderdagmorgen nog bepaald dat hij moest worden vrijgelaten. B. is weer opgepakt, omdat justitie hem verdenkt van het versturen van poeder- en dreigbrieven.

De rechtbank in Groningen bepaalde donderdagmorgen dat de voorlopige hechtenis van B. moest worden opgeheven. Volgens de rechter mocht B. niet langer worden vastgehouden, omdat de duur van de voorlopige hechtenis niet meer in verhouding stond tot de straf, die hij mogelijk krijgt opgelegd. B. heeft negen maanden vastgezeten. Justitie liet weten hem wel te blijven zien als verdachte van de reeks brandstichtingen, die 't Zandt vorig jaar teisterde. De rechtszaak tegen B. dient op 17 november.

In 't Zandt werd met ongeloof gereageerd op de vrijlating van de vermeende pyromaan. Wel zeiden sommige dorpsbewoners het fijn te vinden voor de ouders van B. dat hun zoon thuiskwam. De ouders waren, evenals B. zelf, in tranen na de uitspraak van de rechter.

Tijdens de zitting donderdagmorgen maakte het Openbaar Ministerie bekend dat B. hoogstwaarschijnlijk zelf de dreigbrieven heeft geschreven, waarin wordt opgeroepen tot zijn vrijlating. RTV Noord was één van de ontvangers van deze brieven. Op de randen van de enveloppen en de postzegels is dna van B. aangetroffen. Op grond hiervan is B. donderdagmiddag dus opnieuw aangehouden.

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...