Upload

Loading...

Premium film Lente2.wmv

450 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on May 10, 2010

Lente en ik zijn nu 4 maanden bezig met rechtrichten/ de Academische Rijkunst. Sinds januari 2010 ben ik lid van het premiumprogramma van Marijke de Jong en les ik bij een instructeur die door Marijke is opgeleid. Ik vind het echt super leuk! Ook heb ik het idee dat Lente het erg leuk vindt. Ik zie al heel veel verbetering! Ze is veel soepeler geworden. Hierbij een filmpje van onze vorderingen tot nu toe. Ik ben erg trots op mijn Tiroolse schone!

Punten die me opvallen:
- Hoofd laag in stilstand. Ik 'moet' meteen Lentes neus naar voren vragen. Nu doet ze af en toe eerst haar neus op de loodlijn voordat ze haar hoofd laat zakken. Soms doet ze dat. Geen idee waarom. Tussen stelling links en stelling rechts even stil in het midden blijven.
- De juiste lengtebuiging. Vooral bij schouderbinnenwaarts en travers niet teveel stelling vragen. Ik wilde linksom TRV niet te dicht naast Lente lopen, zodat haar benen goed zichtbaar bleven voor de film, maar daardoor vroeg ik haar hoofd teveel naar binnen.
- Naar zwaartepunt blijven stappen: Ze moet goed hol blijven achter de ellebogen, buigen bij haar ribben, zodat de binnenheup goed naar voren kan komen en ze met haar binnenachterbeen naar haar zwaartepunt kan stappen.
- Tact. Zeker met het muziekje eronder zie ik dat ik nog meer kan letten op de tact. Door stap, stap te zeggen wanneer ze haar achterbenen optilt of bv 1,2,1,2 (tip van Yacinta die goed werkt, maar die ik soms vergeet).
- Eigen houding. ik moet goed blijven centreren en met mijn eigen lijf het goede voorbeeld geven (heldere intentie). Soms slinger ik zelf nogal en zet ik mijn voeten scheef neer (nogal losse heupgewrichten :-) Daardoor gaat Lente ook slingeren/ Mijn eigen zwaartepunt en 'binnenachterbeen' moet ik goed gebruiken. (+ haarspeldje meenemen tegen wapperende haren in mijn ogen en mond haha!)

Helaas staat het laatste stukje travers niet op film. De geheugenkaart was vol :(

Bedankt voor het kijken!

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up Next


Sign in to add this to Watch Later

Add to