Loading...

Отворено образование за отворено општество 1 дел 2 ден

215 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 16, 2012

Меѓународната конференција е-Општество.Мк оваа година ќе биде на темата: „Отворено образование за отворено општество -- Да го споделиме знаењето!", а се одржува на 14 и 15 ноември во Холидеј ин.

Оваа конференција е дел од настаните за одбележување на 20 години од постоење на Фондацијата Отворено општество - Македонија.

Вториот ден ја проширува темата, отворајќи ги прашањата за градење заедници на интернет и концептот Отворен универзитет како идеја кон која се насочува високото образование. Исто така, ќе се анализира улогата која ја има граѓанскиот сектор во процесот на создавање ресурси кои служат за едукација, во формалното, но пред сè во неформалното образование.

http://e-society.mk

Напомена: Нема да се објавуваат коментари на корисници кои што содржат повикување на верска, расна, национална омраза и кои содржат директни повици на насилство или пак дискриминираат по основ на родова, социјална, етничка припадност или сексуална определба.

Disclaimer: Comments of users containing religious, racial, national hatred and direct reference to violence or which are discriminatory on the basis of gender, social, ethnic background or sexual orientation will be removed.

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...