Loading...

Seful IJP Harghita, Moldovan Radu Sandu, acuzat de tentativa de omor (I.)

9,147 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Oct 21, 2013

Chestorul Moldovan Radu Sandu, actualul sef al IPJ Harghita, cunoscut pentru numeroasele acte de tortura si cruzime savarsite in perioada 1986-1989 impotriva a numerosi tineri din municipiul Miercurea Ciuc, este acuzat, de catre dl. Andras Mihaly, un fost locuitor din acest oras, de tentativa de omor, comisa in februarie 1988, prin batai repetate si abandonarea, in stare de inconstienta, intr-o padure.

Conform declaratiilor lui Andras Mihaly, acelasi tratament i s-ar fi aplicat, cu acea ocazie, si lui Pancel Zoltan, un prieten al victimei. Tentativa de omor a fost savarsita, conform declaratiilor lui Andras Mihaly, cu concursul lui Pop Ilie, lucrator in cadrul Militiei resp. a "Securitatii" cat si a patru agenti de Militie, neidentificati.

Amintim ca plangerile penale depuse in trecut impotriva lui Moldovan Radu Sandu pentru actele de tortura comise inainte de 1989 nu au dus la condamnarea acestuia, aparent in urma unor amenintari la adresa victimelor cat si in baza traficului de influenta exercitat prin intermediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Mures.
Mentionam deasemenea ca Moldovan Radu Sandu a fost acuzat si de colegi subalterni din IPJ Harghita, printre altele, de purtare abuziva si vatamare corporala grava.

Loading...


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...