Loading...

Rundek-Zumbul.mpg

4,650 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jan 15, 2011

Darko Rundek promovisao album i koncert u Beogradu
Vest objavljena: 22.12.2010 | 17:04

Darko-Rundek-promovisao-album-i-koncert-u-Beogradu
Drago nam je da možemo odsvirati više koncerata u sali u kojoj će publici biti ugodno i lijepo", rekao je danas Darko Rundek na promociji CD albuma "Plavi avion", povodom kojeg njegov Rundek Cargo trio svira 22, 23, 26, 27, 28. i 29. decembra u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić" u Beogradu.

Na promociji pred brojnim novinarima danas popodne upravo u UK "Vuk Karadžić", Rundek je razloge prestanka saradnje s Kargo orkestrom i početak pustolovine sa trijom opisao kratko sa: "Jedan ciklus se zatvorio i sad se otvara jedan novi".

"Godinama radim jedan novi projekat sa violinistkinjom Izabel Betwin u kome smo puno eksperimentirali. 'Plavi avion' je spojio Betwin i rad sa Dušanom Vranićem-Ducom, i sve ide ka tradicionalnoj improviziranoj muzici. Mislim da je prije svega ovaj album stvarno album Rundek Kargo trija. To nisu samo moje, nego zajedniccke odluke. Pjesme su se otvorile zahvaljujichi našoj suradnji", rekao je Rundek.

Upitan zašto se album zove "Plavi avion", Rundek je rekao: "Kad se taj stih pojavio u pjesmi nekako odmah je zazvonilo 'to je za album'!"

Na CD-u Rundek je zapevao i ruski u "Ruskajoj". Otkrio je da je studije ruskog prekinuo godinu dana pre nego što je postao profesor, da je jezik "dosta zaboravio", ali da mu se sada vraća u pesmi nastaloj na osnovu "Sokola" Maksima Gorkog.

Upitan koliko će se nastupi u Beogradu među sobom razlikovati, Rundek je rekao da "u prvom dijelu se izvodi cijeli album, napravimo pauzu, pa ide drugi dio u kom sviramo stari repertoar, koji će se razlikovati od dana do dana, da pokrijemo minuli rad".

Album donosi najdužu stvar u Rundekovoj 30-godišnjoj karijeri, "Drinu" koja zatvara album dobacivši čak do 18 minuta.

"Nije moglo da traje duže, ali smo htijeli smo da traje duže", rekla je Izabel, dok je Rundek otkrio da je prvobitno išla do 25 minuta.

Predstavnica idavača "Plavog aviona" za Srbiju, "Metropolis Rekordsa" Jadranka Janković-Nešić najavila je da će se spot za "Indijansku" pojaviti u januaru.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...