Loading...

PERNILLA ANDERSSON "Dansa med dig" (HD) - Ny singel från albumet "Ö" (5 Sep)

60,015 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jun 18, 2010

http://itunes.apple.com/se/preorder/o...

Videon är filmad av mej, Dregen, Fredrik Rönnqvist och David Nyström.
Texten handlar delvis om mopedturnen jag åkte förra sommaren tillsammans med bl.a. Plura och Pugh Rogefeldt, det blev en viss känsla när man åkte runt tillsammans i alla väder. Videon är väldigt dokumentär, vi har filmat på gig, resor och lite hemma på ön, för att få fram kontrasterna i livet som musiker.

PERNILLA.

Video till Pernilla Anderssons första singel "Dansa med dig", filmad av Pernilla Andersson, Dregen, Fredrik Rönnqvist och David Nyström.
Klippt av Pernilla Andersson.
Albumet "Ö" kommer 25 Augusti.

Vad får man om man mixar den tralliga radiohiten "Johnny Cash och Nina P" med det betydligt mörkare Gramminsnominerade albumet "Ashbury Apples"? Svaret kommer den 8 september då Pernilla Andersson släpper "Ö", sitt femte album på sex år.

Pernilla Andersson fortsätter nämligen gå sina egna vägar.

Trots framgångarna med det engelska albumet i fjol byter hon tillbaka till svenska igen - med ett helt annat självförtroende än på "Gör dig till hund"-plattan från 2008.

­- Det har varit lättare att skriva på svenska denna gången, kanske för att det just är andra plattan och man hunnit landa i det, säger hon.

"Ö" är producerat av Pernilla Andersson själv, men för första gången har hon även anlitat en medproducent: David Nyström.

­- Vissa av hans idéer skulle jag aldrig kommit på själv och det har gjort skivan bättre, och processen mer spännande. För första gången har jag kunnat sjunga med någon i studion, det har inte hänt på tio år,säger Pernilla.

Även bandet är nytt.

Förutom nyss nämnda Nyström på klaviaturer spelar även bassisten Jerker Odelholm och trummisen Olle Dahlstedt på skivan. Bara Pernillas eviga sidekick - Fredrik Rönnqvist på gitarrer är med från förr.

Men trots att hon själv kallar "Ö" för "Harry Nilsson möter Fleetwood Mac i Twin Peaks" så låter det väldigt mycket Pernilla Andersson.

­- Jag har min röst och jag har mitt sätt att skriva låtar på, men det jag jag tycker skiljer denna plattan från de andra är att det är mer "lir" på den, mer "vi-går-på-feeling". Jag ville göra en jävligt svängig skiva, det blir så lätt fint, lite vekt och för känsligt I den här genren.

Albumet innehåller bland annat första singeln "Dansa med dig", som redan ligger på P4 Riks spellista, den suggestiva "Dek-psalm", Dylan inspirerade "Kasta Sten", samt en cover på Eldkvarns "Huvudet högt".

Hösten blir intensiv för Pernilla, då hon dels har en liten roll som Ann-Louise Hansson i den kommande Cornelis-filmen "Medborgare, Godafton" (regi: Amir Chamdin) där hon sjunger duett med Hank von Helvete (Cornelis) i "Jag hade en gång en båt".


PERNILLA ANDERSSON Från Ö till Fastland 2010 på turne 2010

Pernilla Andersson fortsätter att gå sina egna vägar.
Trots framgångarna med fjolårets engelskspråkiga album byter hon nu tillbaka till att sjunga på svenska.

Den 8 september släpper Pernilla Andersson nya albumet "Ö". Skivan är producerad av Pernilla själv, men för första gången har hon även anlitat en medproducent: David Nyström.Med ett nytt band bakom sig som innehåller förutom nyss nämnda Nyström på klaviaturer även bassisten Jerker Odelholm och trummisen Olle Dahlstedt samt Pernillas eviga sidekick Fredrik Rönnqvist på gitarrer.
Men trots att hon själv beskriver albumet "Ö" som "Harry Nilsson möter Fleetwood Mac i Twin Peaks" så låter det väldigt mycket Pernilla Andersson.

Första singeln "Dansa med dig" ligger redan högt på P4 Riks spellista

Från Ö till fastland" är namnet på hennes turné som har premiär den 24 september i Västerås.

Turnens första del kommer att genomföras med fullt band där Dregen kommer att medverka gästartist på några av spelningarna. Turnen forsätter därefter med 8 st spelningar i trio sättning.Turneplan PERNILLA ANDERSSON - Från Ö till Fastland 2010

2010-09-24 Västerås
2010-09-25 Gävle
2010-09-28 Malmö*
2010-09-29 Ystad*
2010-09-30 Växjö*
2010-10-01 Stockholm
2010-10-07 Götene**
2010-10-08 Mölnlycke**
2010-10-09 Falkenberg**
2010-10-10 Ulricehamn**
2010-10-11 Skövde**
2010-10-15 Bollebygd**
2010-10-16 Stigen**
2010-10-17 Lysekil**

* = spelningen gästas av Dregen
** = Triospelning

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...