Loading...

Az Év Közösségi Kezdeményezése 2015.- Szent Damján Tábor

2,237 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Dec 8, 2015

Az Önkéntes Központ Alapítvány célja a magyarországi önkéntesek és az őket foglalkoztató szervezetek munkájának támogatása információval, tanácsadással és képzéssel; az önkéntesség kultúrájának terjesztése, s annak integrálása a hazai társadalmi környezetbe magánszemélyekkel, társadalmi szervezetekkel, intézményekkel és vállalkozásokkal végzett konkrét tevékenységeken keresztül.

Az elmúlt években elért eredményeink azt mutatják, hogy nem hiábavaló küzdelmet folytatunk, folyamatosan nő hazánkban az önkéntesség ismertsége, az önkéntességbe bekapcsolódók száma. Egyre több magánszemély érzi úgy, hogy személyiségét fejlesztheti, új kapcsolatokat építhet ki az önkéntes tevékenységek révén, s mindeközben segíthet a rászorulókon is. Ma már a vállalatok egy része is felismeri, hogy a társadalmi felelősségvállalás keretében szervezett vállalati önkéntes programokkal növelheti dolgozói elköteleződését, motivációját, hozzájárul személyes fejlődésükhöz, s a cég hosszú távú fenntarthatóságát is elősegíti.

A pozitív változások ellenére azonban az önkéntesség társadalmi ismertsége és elismertsége még mindig alacsony hazánkban, sokan nincsenek tisztában annak valódi fogalmával, jelentésével, bizonyos társadalmi csoportok számára negatív jelentéstartalommal bír. Továbbá alacsony azoknak a száma is, akik rendszeresen, szervezett keretek között kapcsolódnak be önkéntes tevékenységbe. Az ÖKA egyik alapvető célkitűzése az önkéntességgel kapcsolatos pozitív társadalmi attitűd elősegítése és az önkéntesség széles társadalmi ismertségének növelése. Minél több olyan esemény megvalósítására törekszünk, amely a nyilvánosság érdeklődésére is számot tarthat.
Ennek érdekében az Önkéntes Központ Alapítvány 2009-ben létrehozta Önkéntességért Díjat.

 • Category

 • Song

  • Flattered
 • Artist

  • Blue Dot Sessions
 • Album

  • Delray
 • Licensed to YouTube by

  • CD Baby (on behalf of Blue Dot Studios); CD Baby Pro (Publishing), and 2 Music Rights Societies

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...