Loading...

Wereldtitel Dammen 2016: Jan vs. Roel

30,291 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 24, 2016

Begin december strijden de Nederlanders Jan Groenendijk (18) en Roel Boomstra (23) om de Wereldtitel dammen 2016. Daarmee is het een bijzonder jaar voor de damsport, want voor het eerst sinds Harm Wiersma in 1984 wereldkampioen werd, krijgt Nederland weer een nieuwe titelhouder. In samenwerking met YoungCapital presenteert Top Notch deze unieke strijd om de felbegeerde wereldtitel.

Van 3 tot en met 18 december spelen Jan en Roel twaalf wedstrijden op verschillende locaties in het land. De eerste vier dagen vindt de wedstrijd plaats in het Van Swinderen Huys in Groningen, daarna verhuizen de heren met hun dambord naar het stadhuis van Wageningen, waarna het spectaculaire slot wordt gespeeld in Den Haag. De openingswedstrijd in Den Haag zal plaatsvinden in het politieke hart van het land, de Eerste Kamer. Rondom de wedstrijden worden allerlei unieke randactiviteiten georganiseerd.

Ook gaan de jonge damtalenten binnenkort op stap met Ronnie Flex en ter introductie is er een filmpje geschoten waarin Noah’s Ark’s Jiggy Dje Jan en Roel introduceert. Bekijk het filmpje hier.

Kees de Koning: "Vorig jaar raakte ik geprikkeld door het verhaal van Jan Groenendijk, die schijnbaar uit het niets ineens kans maakte om de jongste Wereldkampioen dammen van de wereld te worden. Dammen heeft misschien niet het stoerste imago, maar is ontzettend goed voor je ontwikkeling en brein. Het is een sport voor zij die het laatste gekozen werden bij gym, maar later misschien wel de grootste stappen maken. Wij willen als Top Notch deze unieke finale tussen twee jonge Nederlandse wereldsterren ondersteunen en iedereen laten zien hoe leuk de damsport is. Hoe je met doorzettingsvermogen en een uitzonderlijk talent in iets georganiseerds als de sport ook uit het niets kan doorbreken en de beste kunt worden. Dit is de toekomst, de new wave van de damsport.“

Check voor meer informatie: www.wereldtiteldammen.nl.

Video door Patrick Jansen http://www.spacecadet.nl/

Track: Frenna - Geblessed

Met dank aan YoungCapital
-----

Top Notch werd bekend met uitgaven van Nederlandse hiphop. Tegenwoordig geven we allerlei soorten muziek, films en boeken uit. Top Notch is marktleider van de Nederlandse hiphop en een van de meest succesvolle independent labels in zowel Nederland als België.

Bekijk ook onze playlists:
Populaire video’s: http://bit.ly/1zAjdX7
De Jeugd van Tegenwoordig: http://bit.ly/17sRfa4
Ronnie Flex: http://bit.ly/19eNmGg
Lil Kleine: http://bit.ly/1RVfBIt
Lijpe: http://bit.ly/1TW8O8N
Cho: http://bit.ly/1YaQM2y
Broederliefde: http://bit.ly/1TW9P0E
SFB: http://bit.ly/1su5gyC
Kenny B: http://bit.ly/1RVfv3z
Jayh: http://bit.ly/1Mj1fT4
Bokoesam: http://bit.ly/2e8f6UJ
Ares: http://bit.ly/17sN5iD
SBMG: http://bit.ly/19eN5Ds
Fresku: http://bit.ly/1EloaaA
Sef: http://bit.ly/1J8EuCc
TopNotchclassics: http://bit.ly/1zcCNtn

https://twitter.com/TopNotchNL https://www.facebook.com/TopNotchNL http://instagram.com/topnotchnl
http://www.top-notch.nl/
https://www.snapchat.com/add/topnotchnl

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...