Loading...

SALTELE PREVI

19,762 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 11, 2013

După o zi de muncă, nimic nu se compară cu odihna. Somnul este esenţial: reface organismul, relaxează muşchii, regenerează celulele, oxigenează creierul. Practic, îţi încarcă bateriile pentru a doua zi.
Cum poţi avea un somn liniştit? Specialiştii ne recomandă să dormim pe saltele ortopedice, superortopedice-medicale, cu arcuri, latex natural sau spumă poliuretanică. Cum ştim însă, care este produsul de care avem cu adevărat nevoie? Urmăriţi reportajul pentru câteva sugestii.
Pe piaţa din România există mulţi producători de saltele. Dintre aceştia, compania PREVI din Capitală ne-a atras atenția într-un mod plăcut. Calitatea produselor, grija pentru detalii, consilierea clienţilor şi permanenta informare în ceea ce priveşte evoluţia domeniului sunt cartea de vizită.
Povestea societăţii este scrisă de 2 fraţi, Hristu şi Claudiu Prevenda, care au hotărât în 1992 să comercializeze saltele importate din Italia. Cu experiența acumulată, patru ani mai târziu, aceştia au decis să înceapă producţia. Pe o suprafaţă de 5.000 mp au construit de la firul ierbii o fabrică şi un depozit, o investiţie realizată cu fonduri proprii şi credite bancare, au achiziţionat echipamente şi materii prime de cea mai bună calitate de la parteneri din Peninsulă şi au reuşit să transforme un nume, într-un brand de succes.
Cu o echipă de numai 20 de angajaţi, la PREVI se fac lucruri mari. Cifra de afaceri depăşeşte 1 milion de euro anual. Capacitatea de producţie este de 3.000 de bucăţi pe lună, în peste 40 de modele: Memory-Foam, Medicală profilată, Latex, Superortopedică, King Latex Memory, Queen. De la saltele moi sau "soft", medii din punctul de vedere al rigidităţii, numite şi "ortopedice", la cele dure, „superortopedice" sau "medicale", de grosimi diverse, destinate adulţilor şi până la cele pentru copii, toate articolele sunt certificate ISO 9001.
Prima etapă a procesului de fabricaţie constă în construcţia carcasei de arcuri, efectuată cu o maşină specială de asamblat, care are capacitatea să producă dimensiunea cerută de beneficiar. Fixarea feltrului şi a buretelui pe patul de arcuri se face cu capsatoare speciale. Această fază necesită atenţie, pentru ca în timp, componentele din interiorul saltelei să nu alunece sau să se deplaseze.
Saltelele sunt realizate şi din structuri de poliuretan de înaltă densitate, indeformabil, din latex, spumă vascoelastică memory foam cu diferite inserţii, cu microcapsule de aloe vera sau germeni de soia. Următorul proces este cel de acoperire cu material termoregulator, antitranspirant, care contribuie la reglarea umidităţii şi a temperaturii, dar are şi rol de a împiedica apariţia acarienilor. Stratul superior al saltelelor conţine atât bumbac, fibră sintetică, cât şi fibră antialergică. Fixarea vatelinei, bumbacului, lânii şi stofelor se realizează prin matlasare, cu ajutorul unui utilaj performant. Pentru un somn liniştit, materialul poate fi impregnat cu muşetel, lapte de cocos, ioni de argint. Urmează construcţia părţilor laterale, etapă în care are loc introducerea dopurilor de aerisire şi a mânerelor laterale.
Feţele cu modele şi culori diverse, care dau design-ul final, sunt ataşate prin lipire. Ultimul pas este făcut cu ajutorul unor maşini de cusut rotative, de bordat care închid marginile saltelei, folosind o bentiţă rezistentă din bumbac. La final produsele sunt verificate, ambalate, etichetate și vândute prin intermediul magazinelor societăţii și a partenerilor din oraşele mari.
Dacă până în 2012 produsele PREVI erau destinate doar pieţei interne, din acest an, echipa de conducere intenționează să exporte. Tot în 2013 dorește dezvoltarea de magazine şi continuarea proiectelor sociale de sponsorizare cu saltele a căminelor de copii, spitale şi orfelinate.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...