Loading...

Filip uit Oeganda

2,018 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Apr 16, 2012

Filip werd ontvoerd door de rebellen om als kindsoldaat te vechten. Het begin van een zwarte periode in zijn leven. War Child helpt hem zijn ervaringen te verwerken en weer plezier te maken. Ondanks alles komt hij er bovenop. Nu kijkt hij terug.

Nadat Filip terug kwam uit de bush was hij erg verbitterd. Zijn ouders waren er niet meer en hij had geen plek om heen te gaan. Gelukkig vindt hij een plek in het War Child programma. War Child leert hem weer op een normale manier met mensen om te gaan. De creatieve methodes die War Child gebruikt zorgen ervoor dat al het verdriet en de spanningen eruit komen.

Filip kan weer lachen en plezier maken. Maar veel kinderen zoals Filip hebben nog hulp nodig.

Meer over War Child
Website: www.warchild.nl
Instagram: @warchildholland
Twitter: @warchildholland

War Child gelooft in de kracht van kinderen en jongeren, hoezeer ze ook zijn beschadigd door oorlog. Kracht om de impact van hun ervaringen te overwinnen. Kracht om hun eigen toekomst en die van hun omgeving positief te beïnvloeden. De programma’s van War Child helpen oorlogskinderen die kracht te ontwikkelen. Zodat ze later, ook bij mogelijk nieuwe conflicten sterker staan.

De beproefde programma’s van War Child gaan uit van creatieve methodes en eigen actieve inbreng van de kinderen en hun sociale omgeving. Muziek, toneel, sport, als wapens tegen angst, somberheid en agressie. Onderling vertrouwen opbouwen. Een stem geven en krijgen. Sociale structuren versterken. Samen de omgeving creëren die de rechten van het kind respecteert. Met ouders, scholen, lokale leiders. Maar vooral: met de kinderen zelf.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...