Loading...

Utrecht: Dieven stelen politieauto na achtervolging

133,687 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jan 21, 2011

UTRECHT - In Utrecht heeft de politie vannacht meerdere malen geschoten in een poging twee vermoedelijke inbrekers aan te houden. Eén van hen was tijdens de achtervolging korte tijd op de vlucht in een gestolen politieauto.

Agenten kwamen de vermoedelijke inbrekers op het spoor omdat die in De Bilt rondreden op een scooter zonder kentekenplaten met een flatscreen in handen. Ter hoogte van de Berekuil stapte één van de agenten uit in een poging de scooter in te sluiten. Dat mislukte waarna de verdachten doorreden naar de Veemarkthallen.

Daar werd een poging gedaan het duo aan te houden maar dat ontaardde in een gevecht tussen een verdachte en een agent die alleen was. Na een gewelddadige worsteling, waarbij ook pepperspray werd gebruikt, wist één van de inbrekers achter het stuur van de politieauto te klimmen en weg te rijden. Hier werd voor het eerst door de politie geschoten.

Nadat groot alarm werd geslagen kon de politieauto worden klemgereden ter hoogte van Fort Blauwkapel. Iets eerder, op de Aartsbisschop Romerostraat, waren de banden al lekgeschoten door agenten. Bij het Fort reed de verdachte zich klem op een obstakel waarna hij werd ingerekend.

De tweede verdachte wist te ontsnappen maar werd later alsnog opgepakt.

Comments are disabled for this video.
Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...