Loading...

СКАНДАЛНО! Агресия в клас: Ученик удря с пръчка телефона на учителка и я заплашва

31,508 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jun 28, 2019

Клип с 16-годишно момче, което удря с пръчка телефона на учителката си, заплашва я и взима дневника на класа, се разпространява във Фейсбук. Видеото е заснето от съучениците на момчето, което учи в пловдивското училище "Паисий Хилендарски".

Ученикът е сменил повече от 10 училища в Пловдив, с родителите му е разговаряно многократно, предаде Дарик.

От Министерството на образованието и науката излязоха с позиция по случая:

"Категорично осъждаме всяка проява и форма на тормоз в училищната общност, която включва учители, ученици и родители. Ние дори многократно сме апелирали родителите и учителите да работят заедно, за да може да се създаде хармонично общество, в което децата да се научат на ценности", заявиха от МОН.

От Регионалното управление на образованието в Пловдив са стартирали процедура по преместване на момчето както в ново училище, така и в учебна форма, различна от дневната.

"Очевидно дневната форма на обучение не работи за това дете и то се изморява. Докладът по преместването му е стартиран два дни преди да се разиграе ситуацията, на която сега сме свидетели. Самият ученик е наказан с "изключване" преди месец, заради подобни прояви. Това не е инцидентен случай при него", каза пред Канал 3, Иванка Киркова, шефът на РУО-Пловдив.

"Редно е да кажем, че не можем да обвиняваме само ръководството, педагозите или учителите. Детето има някакъв вид поведенчески проблем, с който трябва да се работи в семейството. Разбира се, че всички осъждаме тази проява на агресия, но и като общество трябва да се стремим да помогнем за разрешаването на този проблем. С детето са работили не веднъж психолози и специалисти. Той е изключван неведнъж и аз имам нелеката задача сега пак да намеря ново училище за него", каза още Киркова.

Loading...


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...