Loading...

Fricweld - Friktionssvetsning. Produktionsbolag Filmproduktion www.bimmedia.se

4,953 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Oct 25, 2012

Fricweld räknas till en av Europas främsta tillverkare av kolvstänger. Hela verksamheten är fokuserad på effektiv produktion av monteringsfärdiga kolvstänger,
rörkolvstänger och hårdförkromade kolvstångsämnen.

I hjärtat av Bergslagen

Fricwelds historia börjar egentligen under tidigt 1970-tal och än idag finns verksamheten i Hällefors, hjärtat av Bergslagen där traditionen att tillverka och bearbeta stål sträcker sig flera hundra år tillbaka i tiden.

Modern teknik och en lång tradition att tillverka och bearbeta stål är grunden i vår verksamhet. Duktiga och erfarna medarbetare är en garanti för att våra kolvstänger alltid håller en mycket hög kvalitetsnivå.
Idag samarbetar vi med världens ledande tillverkare av hydraulik.
Produktionen sker i en unik och ändamålsenlig maskinpark. Det innebär att vi kan erbjuda våra kunder legotillverkning i ett brett register, från induktionshärdning och friktionssvetsning till bearbetning i moderna CNC-maskiner.
Svårknäckta kolvstänger
Höga belastningar och risk för kraftiga stötar och slag ställer speciella krav. Med vårt stålkunnande, vår tillverkningsteknik och långa erfarenhet, kan vi erbjuda kolvstänger som klarar de allra svåraste miljöer. Våra kolvstänger är mycket svåra att knäcka både i kvalitet och ekonomi.
Specialister på friktionssvetsning
En av Fricwelds starka sidor är friktionssvetsning. Sedan början av sjuttiotalet har vi arbetat med tekniken.
Vi har från grunden lärt oss vilka parametrar som påverkar resultatet. Exempelvis hur man optimerar kraven på utgångsmaterialet för att minimera negativa effekter. Vi vet hur man svetsar den starkaste fogen som klarar de allra svåraste påkänningarna.
Med friktionssvetsade infästningar anslutningar får kolvstången maximal hållfasthet och fogen samma styrka som grundmaterialet.
Ytor för hårda tag
Stålets hårdhet har en avgörande betydelse för kromskiktets förmåga att motstå stötar och slag. En stor del av våra stänger induktionshärdas för att ge kromskiktet ett hårt underlag vilket förbättrar dess förmåga att motstå yttre påfrestningar.
Våra induktionshärdade kolvstänger med friktionssvetsade infästningar anslutningar och rullade gängor är överlägsna i fråga om kvalitet och livslängd.
Monteringsfärdiga kolvstänger
Att välja helt färdiga kolvstänger öppnar möjligheter att göra stora besparingar vid tillverkning av de flesta typer av hydraulcylindrar.
En rationell maskinpark gör att vi kan tillverka monteringsfärdiga kolvstänger mycket konkurrenskraftigt från några enstaka exemplar till mycket långa serier.
Fricweld har investerat i en ny friktionssvets. Den nya maskinen har en kapacitet av 200-ton och klarar längder upp till 3 500 mm.
Den har inbyggda verktyg för grov- och finsvarvning av svetsfogen. Med den nya maskinen får Fricweld ännu större resurser att friktionssvetsa.
En noggrann kvalitetsövervakning säkerställer en hög kvalitetsnivå vilket gör att kolvstängerna kan tas direkt till stationer för slutmontering.
Fricweld har resurser att effektivt tillverka de flesta typer av kolvstänger enligt kundernas specifikationer.
Rörkolvstänger
Speciellt för grövre hydraulik och för långa cylindrar är kolvstänger av rör ett intressant alternativ.
Fricweld har specialiserat sig på rörkolvstänger i det grövre dimensionsområdet och i längder upp till 10 meter.

Avancerad svetsning
En stadigt växande del i vår verksamhet är svetsning av rostfritt och aluminium för våra kunders räkning. Erkänt skickliga svetsare och modern teknik gör att vi kan garantera optimal kvalitet och kostnadseffektivitet på alla svetsarbeten. Våra svetsare är licensierade och har lång erfarenhet från avancerad svetsning med höga krav.
Fricweld Ett varumärke starkt förknippat med kvalitet, service och leveranssäkerhet.

Välkommen att sätta vår kunskap på prov!

http://www.fricweld.se/

Filmproduktion företagsfilm produktionsbolag http://www.bimmedia.se

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...