Loading...

Despre meseria de ranger cu Dan Grigoroaea

83 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 7, 2018

În ariile protejate din România activează circa 250 de rangeri. Rangerii au un rol esențial în managementul ariilor protejate. Prin intermediul lor sunt culese informații fundamentale din teren, sunt realizate activități diverse în sprijinul protecției naturii și este asigurată comunicarea cu comunitățile locale și publicul larg.

Munca rangerilor este complexă și plină de provocări dar și fascinantă. Un ranger din România își petrece cea mai mare parte a timpului în teren, indiferent de sezon, parcurgând cel puțin 1000 km pe jos în fiecare an și acoperind o suprafață cuprinsă între 3 și 124 km2, adesea în condiții dificile și uneori primejdioase.
Care sunt activitățile unui ranger într-o arie protejată? De ce competențe are nevoie pentru a-și face munca? De ce depinde succesul activităților sale?

În acest episod, Dan Grigoroaea ne oferă câteva răspunsuri la aceste întrebări, împărtășindu-ne câteva dintre motivațiile și perspectivele sale personale asupra meseriei pe care o face cu pasiune și dedicație de 14 ani. Dan este inginer silvic și activează ca Ranger la Administrația Parcului Național Călimani.
Filmările sunt realizate în Parcul Național Călimani în luna august 2018. Mulțumim echipei Administrației Parcului R.A. pentru sprijinul acordat în realizarea acestui film.

Filmul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România prin programul Spaţii Verzi: http://www.spatiiverzi.org.ro/

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...