Loading...

Messerschmidt taler til Helle Thorning-Schmidt i Strasbourg d. 3/7-2012

61,743 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jul 3, 2012

Kære Helle Thorning Schmidt!
Du gjorde det! Ingen har nogensinde før solgt så voldsomt ud af arvesølvet for så alligevel at tabe det hele på gulvet. Du erklærede dig european by heart. Du sagde ja til finanstraktaten. Du fredede landbrugsstøtten og i seks lange måneder talte du Europas ikke-valgte ledere efter munden.

Alligevel er din regering blevet buhet ud af EU-parlamentet. Forleden måtte du aflyse afstemningen om forbeholdene. Og i går tabte du eu-patenterne på gulvet. Hvad jeg troede, skulle være en love story, endte som soap opera!

Europa i arbejde. Sådan lød dit slogan. Men ikke siden 1997 har der været flere arbejdsløse i EU.

Euroen er ikke bare Titanic efter isbjerget. Euroen er Titanic på bunden af Atlanterhavet. Og nu driver Europas befolkninger rundt i det kolde vand i håb om, at I, der har sænket deres skib, finder dem i mørket. Det gør I næppe. For I famler i blinde.

20 topmøder har skullet redde euroen. Men det eneste, I har reddet, er et skamfyldt eftermæle og en økonomi i ruiner. Lad mig sige det, så du kan forstå det: SHAME ON YOU!

Mange undrer sig over dit formandskabs mangel på visioner. End ikke dine franske socialist-venner kom du i møde, da de ville kickstarte økonomien. Men jeg ved, hvad der ligger bag. For i virkeligheden har dette slet ikke været noget rigtigt formandskab.
Det har været verdenshistoriens længste jobsamtale.

Een lang forberedelse på dit nederlag som statsminister. Om 2½ år skal der vælges ny Kommission og Præsident for EU. Jeg tør vædde med, at du vil være kandidat til begge poster. Ikke for magtens skyld. Men for at komme hjem til vennerne i EU.

Så vogt dig, Barroso. Vogt dig, Rompuy. Vogt jer -- alle I, som råder her i EU uden noget folkeligt mandat. Her er en kvinde, der ikke skyer nogen midler for at få sin vilje. Det har danskerne oplevet så rigeligt. Jeg tror derfor, jeg taler på de fleste danskeres vegne, når jeg siger:

Kære Helle Thorning Schmidt: Vend endelig hjem til EU!

Og giv os Danmark tilbage.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...