Loading...

Stiven Heler 3 Part 1

81 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on May 19, 2010

http://www.creativity4u.com

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA
DIZAJNER: AUTOR ILI UNIVERZALNI VOJNIK
10 - 12. MART 2010, BEOGRAD

Dizajner : Autor ili univerzalni vojnik predstavlja seriju predavanja i diskusija renomiranih autora, dizajnera i teoretičara iz Srbije, regiona i Sjedinjenih američkih država o sve brže menjajućem položaju, statusu i uslovima u medijima koji utiču na savremenu ulogu dizajnera.
Pitanja etike, društvene odgovornosti, humanizma, edukacije, angažovanosti, ali i opšteg snižavanja kriterijuma, merkantilizma, ideološke nezainteresovanosti, trke za društvenim statusom i ekskluzivnošću profesije samo su neke od mogućih tema ove konferencije.
Da li dizajner treba da bude univerzalni vojnik preovlađujućih ekonomskih, političkih, socijalnih i društvenih doktrina?
Da li on to uopšte može da bude?

Crtanje je mišljenje, intimna, promišljena i inspirativna Izložba Miltona Glejzera, jednog od najvećih živih autora u oblasti grafičkog dizajna biće okvir, podsticaj, protivteg i ogledalo u razmeni ideja i iskustava profesionalaca iz raznih oblasti grafičkog dizajna.

STIVEN HELER

Stiven Heler je potpredsednik master programa Dizajner kao autor Fakulteta vizuelnih umetnosti u Njujorku. Na istom fakultetu je i koosnivač master kurseva Kritika dizajna, Interaktivni dizajn i MPS Brending. Radio je kao umetnički direktor lista New York Times 33 godine (od kojih je 28 godina radio kao senior direktor New York Times Book Review). Trenutno piše kolumnu Visuals za Book Review i Graphic Content za T-Style/The Moment blog. Urednik je onlajn dizajn magazina AIGA VOICE i saradnik-urednik magazina Print, EYE, Baseline, i ID. Objavljuje na sajtu Design Observer i piše DAILY HELLER blog za magazin Print (http://blog.printmag.com/dailyheller/). Napisao je preko 130 knjiga o dizajnu i popularnoj kulturi među kojima su: Design Literacy, Paul Rand, Graphic Style (sa Seymour Chwastom), Stylepedia (sa Louise Fili), The Design Entrepreneur i Design School Confidential (obe sa Litom Talarico), Iron Fists: Branding the Twentieth Century Totalitarian State, i New Ornamental Type (sa Gejlom Andersonom).
Godine 1999. dobio je AIGA medalju za životno delo. Njegov sajt je www.hellerbooks.com

* Preuzeto sa http://www.kvartmagazin.rs

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...