Loading...

Piratpartiet - För Sverige i framtiden!

19,468 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jun 27, 2013

Piratpartiet laddar inför supervalåret 2014. Det gör vi med kampanjen "Piratpartiet - för Sverige i framtiden!" (http://aktivism.piratpartiet.se/2013/...)

Här är textversionen av vad partiets Partiledare, Anna Troberg, säger i filmen:

"Hejsan!
Jag heter Anna Troberg och är partiledare för Piratpartiet. Jag har ett budskap till dig som jag hoppas att du vill ta del av. Häng på!


Goda vänner delar med sig
Piratpartiet vill legalisera all icke-kommersiell fildelning. Om man vill försöka stoppa fildelning måste någon någonstans veta precis vad du skickar och tar emot med din dator. När upphovsrättsindustrin ropar efter lagar mot fildelning, så rullar de också ut röda mattan för övervakningssamhället.
http://aktivism.piratpartiet.se/foa-v...

Generation gratis?
Piratpartiet arbetar med alla de där sakerna som man aldrig någonsin får gratis: integritet, yttrandefrihet, demokrati, rättssäkerhet och informationsfrihet. Det går inte att kombinera de här sakerna med ett förbud mot kulturdelning. Och det är bra, eftersom delad kultur är älskad kultur och det gynnar både kulturskapare och kulturintresserade.
http://aktivism.piratpartiet.se/foa-g...

Frihet
Piratpartiet vill att du ska kunna ha ett fritt internet. Du ska kunna leva och vara som du är och som du vill. Du ska kunna ha de intressen du önskar -- så länge du inte skadar någon annan.
http://aktivism.piratpartiet.se/foa-f...

Win!
Frihet innebär att alla ska ha rätt att leva sina liv som de vill. Det handlar om att man ska ha rätt att slippa övervakning. Men också att man har rätt till sin identitet, sin sexualitet, sina åsikter och sina intressen.
http://aktivism.piratpartiet.se/foa-win

Allt skulle bli bra i garderoben...
Piratpartiet värnar om alla människors lika värde och rättigheter, oavsett hudfärg, kön, skonummer eller sexuell läggning. Därför är det lika självklart för att ge asyl till dom som förföljs för sin sexuella läggning och könsidentitet, som det är att ge asyl till människor som förföljs för sin politiska övertygelse eller etnicitet.
http://aktivism.piratpartiet.se/foa-a...

Jag skyddar dina data
Det är viktigt att få vara med och bestämma över sitt liv. Vi vill att företag bara ska få lagra och använda dina personuppgifter när du givit ditt uttryckligt samtycke till det. I EU-parlamentet arbetar vi intensivt för att du ska få makten över dina personuppgifter.
http://aktivism.piratpartiet.se/foa-j...

Jag stoppade Acta
Vårt privatliv naggas hela tiden i kanten. Men vi kan göra något åt det. Tillsammans med aktivister över hela världen stoppade Piratpartiets EU-parlamentariker ACTA. Genom att sprida kunskap om det integritetskränkande handelsavtalet ökade engagemanget runt och i parlamentet det kunde till slut stoppas.
http://aktivism.piratpartiet.se/foa-j...

Lydig eller kunnig?
Det är jätteviktigt att kunna hitta och tillgodogöra sig kunskap. Därför behöver skolan lärare som kan hjälpa elever att söka efter information, dra slutsatser och tänka själva. För det krävs fler lärare, bemannade skolbibliotek och bra internetuppkopplingar i alla skolor.
http://aktivism.piratpartiet.se/foa-l...

Omtanke istället för misstanke
För att samhället ska fungera krävs det att människor har förtroende för staten. Men det kan vi bara ha om vi känner att staten har förtroende för oss."

Musik: http://www.jamendo.com/en/track/62311...
CCBY - Communication (Ft. Beat) av Bob L.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...