Loading...

Straff / Vård - En film om den svenska narkotikapolitiken

21,536 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Sep 1, 2014

"Straff / Vård" är en dokumentär som handlar om den svenska narkotikapolitiken.

I Sverige så har vi idag dubbelt så hög dödlighet i narkotika relaterade dödsfall än andra jämförbara europeiska länder, trots vår allmän preventiva och restriktiva politik. Vi ställde oss själva frågorna:

-Är straff en rimlig påföljd av ett socialt och beroende problem?

-Lyckas den idag förda politiken nå det uppsatta målet om ett narkotikafritt samhälle?

För att hjälpa oss svara på dem här frågorna har vi tagit hjälp av Professor Ted Goldberg, filosofen Alexander Bard samt vår förre nationella narkotikasamordnare Björn Fries.

Vi på stiftelsen Glöm Aldrig William Petzäll jobbar för att förändra den nuvarande inhumana narkotikapolitiken och narkomanvården, vi tror och vet att forskning måste få gå före moralism och ideologi, harm reduction, d.v.s. skadereducering är i vår mening den enda rättvisa, humana och hållbara vägen framåt. Som en partipolitiskt obunden stiftelse kan vi lyfta den här frågan oavkortat och kritisera alla partier som fortsätter hävda status quo.

Jag som gjort den här filmen heter Kamal El Salim och jag driver stiftelsen "Glöm Aldrig William Petzäll". Vi jobbar nära med Svenska Brukarföreningen (http://www.svenskabrukarforeningen.se/) och familjen Petzäll.

Besök oss på www.gawp.se

Särskilt tack till Fredrik Engelhag på Lirmo - http://www.lirmo.se/
Musik: https://soundcloud.com/mason-bayne/tw...

Dock vill jag lyfta en miss från vår sida, det har blivit fel version av filmen som sparats och tre personer skulle stått med under citaten men det har av tekniska och tidmässiga skäl inte kommit med. Det gäller Magnus Callmyr, Henrik Tham samt Jesper Ahlin. För detta vill jag be om ursäkt, det var givetvis inte min mening att inte få med era namn i den slutgiltiga filmen. Nedan kommer ni kunna hitta till alla tre mycket intressanta och kunniga personer som rekommenderas varmt.

Magnus Callmyrs mycket intressanta och lärorika blogg hittar ni här: http://www.magnuscallmyr.se/
Magnus citat gäller antalet människor som berörs av beroendevården samt hans översättning av Voltaire som citeras i slutet.

Professor Henrik Tham har intervjuats av Ewa Lindberg från SBF, hans inlägg om svenskars syn på behandling och rehabilitering hittar ni här: http://www.svenskabrukarforeningen.se...

Jesper Ahlin har de inledande orden om rationalitet, hans blogg hittar ni här: http://jesperahlin.com/2014/08/14/sve...

Ber om ursäkt till de ovannämnda, era namn skulle varit med i filmen under citaten.

Igen, tackar ödmjukast alla som tittar och sprider filmen. Vi behöver en debatt snarast!

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...