Loading...

Cornerteateret | Bildeserie til offisiell åpning 7.9.2013

524 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 19, 2013

Bilder/redigering: Vivian Midtsveen
Musikk: Arild Brakstad
Stillbilder satt sammen i iMovie

Cornerteateret i Bergen: Bilder av forvandlingsprosessen fra dårlig vedlikeholdt verksted/lagerbygning til teaterhus. Laget til den offisielle åpningen av Cornerteateret 7. september 2013.

Huseier GC Rieber har i en årrekke vært en viktig støttespiller innen kulturprosjekter i Bergen, og med deres hjelp og engasjement ble den gamle verkstedsbygningen i tidligere Thormøhlensgate 45 (nå Kong Christian Frederiks plass 4) på Marineholmen i Bergen tilrettelagt for teaterdrift.

Det var på Marineholmen den bergenske verftsindustrien ble etablert mot slutten av 1800-tallet. Thormøhlensgt. 45 var trolig en av de første større industribyggene som ble oppført på området. På tross av dårlig vedlikehold har den store trebygningen beholdt mye av sitt autentiske preg med mange originale bygningsdetaljer, samt en svært spesiell og bevaringsverdig bærekonstruksjon. Både av den grunn, og fordi huset er det siste gjenværende fra industrivirksomheten på Marineholmen, er det viktig å ta vare på bygget. Byantikvaren i Bergen har vært konsultert under hele planleggingsprosessen. Prosjektet Cornerteateret har derfor en arkitektur- og lokalhistorisk egenverdi.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...