Loading...

Europees Stabiliteit Mechanisme (ESM) NL subtitels

12,167 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Sep 23, 2011

De ESM is de nieuwe financiele europese dictator (FED). Wanneer en zo vaak als men wenst, kan de ESM miljarden euro's eisen van de regeringen in de eurozone, welke dan binnen 7 dagen moeten betalen. De ESM kan elk EU land binnen 7 dagen ruïneren!!!

Het ziet er naar uit dat premier Rutte dit jaar namens u en mij een blanco cheque heeft getekend voor het Europees Stabiliteit Mechanisme (ESM) verdrag. Via ESM zal Nederland financieel ten onder gaan.

Er is door de Europese Raad (staatshoofden en regeringsleiders) besloten tot instelling van het Europees Stabiliteits Mechanisme (ESM) die uiterlijk begin 2013 in werking treed. Eind juni bereikten de ministers van financiën overeenstemming over de ontwerpverdragstekst die de instelling van het ESM regelt.

In Duitsland is grote ophef ontstaan n.a.v. de bovenstaande video die laat zien wat de ESM verdragstekst gaat betekenen. Wij raden iedereen aan de video te bekijken.

Ook voor Nederland pakt het ESM helemaal rampzalig uit. Volgens artikel 8 van het ontwerpverdrag zal het startkapitaal van het ESM 700 miljard euro bedragen (Nederland 50 miljard), maar de 'Gouvernementsraad' kan volgens artikel 10 zelfstandig besluiten om dit kapitaal onbeperkt te verhogen.

Nederland heeft geen veto en kan niet verhinderen dat het kapitaal van het ESM wordt verhoogd tot bijvoorbeeld 2000 of 3000 miljard (Nederland 280 of 420 miljard), bedragen die de laatste tijd circuleren in verband met de problemen in Spanje en Italië.

Het is werkelijk onvoorstelbaar, maar hier hebben premier Mark Rutte en minister Jan Kees de Jager namens u dus hun handtekening onder gezet. Alleen de Tweede Kamer kan dit rampzalige verdrag nog naar de prullenmand verwijzen.

Voor echte oplossingen lees: https://deblijeb.nl/beweging.html

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...