Loading...

Concentracio contra la catalanisacio de la cultura valenciana 06/03/2016

1,222 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 10, 2016

MANIFEST.

1- Exigim llibertat d'expressió, en oposició a la censura que esta present en l'àmbit cultural en diverses situacions, sent exclosa la llengua valenciana de concursos, llibrets, etc.

2- Demanem la derogació de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, eixa acadèmia de la vergonya, que els valencians coneixem per ser el mecanisme d'imposició llingüística, creada pel Partit Popular i encorajada pel catalanisme més radical de partits com Compromís entre atres. Una acadèmia en la qual els seus “acadèmics” cobren més de 6.000€ mensuals per a afonar, suplantar i destruir nostra Llengua Valenciana.

3- No a la manipulació i la tergiversació de les nostres tradicions en tots els àmbits. És inadmissible que els polítics vullguen catalanisar tradicions tan antigues i tan nostres com són les Falles o els Milacres de San Vicent Ferrer. La nostra història i la nostra cultura són úniques i diferenciades, no podem permetre que nos les furten i les falsegen, inventant unes atres que res tenen que vore en la realitat, i venent-les en tots els àmbits: educatiu, social, audiovisual, acadèmic, turístic, etc.

4- No a la subvenció al catalanisme. És indignant que en la situació econòmica en que nos trobem, se destinen gran part dels fondos públics a la subvenció del catalanisme. Només en l'Acadèmia Valenciana de la Llengua el Govern Autonòmic porta gastats ya més de 55.564.862€; a banda de subvencionar a mijos de difusió catalanistes com “vilaweb”, “La Veu del Pais Valencià”, “ara.cat” i “Racó Català”, tots ells en domini “.cat” i defenent la creació dels “paisos catalans” i han rebut enguany un total de 170.000€ per part del Govern Valencià.

5- No al genocidi cultural. Denunciem l'atac sistemàtic a les nostres raïls, en un intent d'eliminar la nostra cultura i llengua històriques per raons polítiques en favor de l’imperialisme català. Advoquem per una societat nutrida en la seua cultura, en el dret de conéixer-la, gojar-la i divulgar-la.

6- Per una justícia imparcial a on els ciutadans no siguen jujats en un doble raser, ni siguen víctimes d’una repressió governativa pel fet de no actuar baix el paraigües victimiste del catalanisme.

7- No a l’adoctrinament en l’escola; adoctrinament infantil, en una llengua aliena, i en una cultura plena de manipulacions en interessos no educatius. Aprofiten la credibilitat que té la figura del mestre de cara als chiquets per a inculcar-los mentires, per a confondre'ls en discursos històrics i llingüístics falsos, impedint la llibertat de pensament dels alumnes, i actuant en contra dels principis democràtics d’una educació lliure, imparcial i apolítica.

8- Per la llibertat d'expressió en l’àmbit periodístic a on les subvencions i la coerció eixercix un paper purament partidiste; en l'àmbit educatiu a on en els coleges, instituts, i universitats, els alumnes són represaliats, humiliats o exclosos pel simple fet de defendre la seua valenciania o opinió personal. I en els restants àmbits (sindicats, colectius, agrupacions, etc.) a on la repressió del valencianisme és imposta de forma directa o indirecta, regits de forma totalitària per a seguir una única llínea ideològica i política.

9- Denunciem les declaracions del decà de la RACV, En Federico Martínez Roda, a favor d'un acostament a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, contant en el beneplàcit d'alguns membres de la Junta Directiva que el recolza en esta despreciable decisió. Esta postura és una traïció intolerable als estatuts de la mateixa RACV i al Poble Valencià. Exigim per tant, la convocatòria immediata d’eleccions de Junta de Govern de dita entitat, en el fi de subsanar esta ofensa, reconduint la trayectòria de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana.

10- Exigim que se respecte l’identitat valenciana, recolzada per les tres realitats: l'històrica, la social i la llegal; i reconeguda per la Constitució i l’Estatut d’autonomia.

Si som lo que som, serem
Si som lo que són, mai serem.
__________________________________________________________________________________
La concentracio se convoca en nom de les entitats: Ateneu Cultural Borrianenc, Círcul Cívic Valencià, Fòrum Regne de Valéncia, Germania Valenciana, Grup d'Accio Valencianista, Institut d'Estudis Valencians, Junts Front a l'AVL, Renovació Cultural Valenciana, Torres Blaves i Zeladors del Regne de Valéncia i Vinatea.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...