Loading...

Dakpark - Job Dura Prijs 2014

2,488 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 23, 2014

Dakpark Rotterdam ligt op een oud spoorwegemplacement, op 9 meter hoogte bovenop het dak van een winkelboulevard. Het 1 kilometer lange en zo’n 85 meter brede, groene stadspark heeft drie bijzondere plekken: de mediterrane tuin, de speeltuin en de buurttuin. Cruciaal bij de totstandkoming was de betrokkenheid en inbreng van bewoners.

Het Dakpark Rotterdam is een goed voorbeeld om te ervaren dat betrokken mensen extra meerwaarde kunnen leveren, die gemeente en professionals niet kunnen inbrengen. Actieve bewoners hebben tijdens de stadsvernieuwingsperiode bij de lokale politiek bedongen dat als ooit het railemplacement (waar nu het Dakpark is gesitueerd) niet meer in functie zou zijn, er op die plek een groen buurtpark zou moeten komen.

Stichting Job Dura Fonds heeft zes projecten in de regio Rotterdam genomineerd voor de Job Dura Prijs 2014 en staat dit jaar in het teken van 'Groen in de Stad'. Stichting Dakpark is winnaar van de Daan Dura aanmoedigingsprijs 2014. Het hele team van Mamascreen feliciteert Stichting Dakpark met de prijs.

Production: Mamascreen Videoproduction & Animation Studios
Client: Stichting Job Dura Fonds
Videolink: http://youtu.be/KkxSaWi5ge8

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...