Loading...

Meer buitenland reportages door camjo

756 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Oct 26, 2010

Door de inzet van camerajounalisten, kan de NOS meer buitenland reportages maken. Buitenlandse onderwerpen die net niet interessant genoeg zijn om daar een cameraman en een verslaggever heen te sturen, kunnen door camjo's wel worden gemaakt, omdat dat goedkoper is.

Esther Bootsma is één van de zes camjo's die in dienst zijn bij NOS Nieuws. Voor het NOS Journaal maakt zij regelmatig binnenlandse, maar vooral ook buitenland reportages. Dat doet ze geheel zelfstandig; als camjo.

Bootsma vertelt in deze reportage over haar werk als camjo. De voor- en nadelen van haar werk en de problemen waar ze soms tegenaan loopt. Op het werk van camjo's is veel kritiek door cameramensen, beeldbewerkers en redacteuren die vinden dat verslaggevers zich niet met de beelden moet bezig houden, maar zich alleen op het verhaal zouden moeten richten. Die kritiek ebt volgens Bootsma langzaam maar zeker weg. Want de beeldkwaliteit van de camjo's wordt steeds beter.

Deze repotage is gemaakt door camjo-onderzoeker Arjan Hoefakker. Uiteraard, camjo gedraaid. Meer informatie en reportages over zijn camjo-onderzoek vindt u op www.arjanhoefakker.com.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...