Loading...

Në Kolumbi mbahet festivali i frizurave!

2,079 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on May 29, 2012

Gratë afro-kolumbiane kremtuan festivalin e tetë vjetor të frizurave. Me stilistë nga e tërë kolumbia, ky manifestim me karakter garues kishte për qëllim afirmimin e identitetit kulturor të grave dhe burrave të zinj dhe të shënojë të veçantën e tyre. Gjithashtu me këtë manifestim synohet të ruhet tradita dhe të tregohet aftësia e përpunimit të të ashtuquajturave frizura të gërshetuara apo të endura.
"Me këtë duam ta tregojmë bukurinë e grave të zeza, estetikën dhe rëndësinë e këtyre vajzave. Duam ta tregojmë bukurinë e dallimeve të ndryshme", tha Emilija Valensia, kryetare e shoqatës së grave afro-kolumbiane.
"Për këtë frizurë isha e inspiruar nga e kaluara e të parëve tonë. Kështu dukeshin robëreshat që kanë punuar në hambarët e grurit. Ata në flokët e tyre kanë arritur të fshehin pakëz grurë për vete dhe për farë. Falë asaj, në këto rajone janë sjellë lloje të rralla të palmave, banane dhe shumë bimë tjera", u shpreh Maria Olave, stiliste.
Manifestimi është vazhdimësi e traditës që filloi vitin e kaluar gjatë ditëve të njerëzve me prejardhje afrikane. Festa kremtohet me rastin e vendimit të vitit 1851 të presidentit Hilario Lopez, me të cilin vendim është ndaluar robëria në Kolumbi. Petar Bllzhevski

Comments are disabled for this video.
Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...