Loading...

Mars500, an experiment in preparation 2/2

233 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Feb 14, 2011

Mars500 is a simulation of a space mission to Mars. Thick 500 days with 6 men on a small surface to find out. An experiment in preparation for the real journey that probably will be undertaken over several years.

Een ronde Mars500 met Romain Charles

'Kosmonaut' Romain Charles van de ESA geeft een rondleiding door de Mars500 modules. Belangrijkste en grootste deel is ongetwijfeld de voedsel opslag waar voor ruim 520 dagen voedsel is opgeslagen

Mars500 een bijzondere missie

In Moskou is het experiment Mars500 nu halverwege. Zes mannen zullen in totaal ruim 500 dagen doorbrengen in een fictieve Mars module. De tijd die grofweg staat voor een werkelijke ruimte-expeditie naar de Rode Planeet. De mannen leven geïsoleerd van de buitenwereld om te zien wat een dergelijk isolement fysiek en geestelijk met ze doet.

Een mannen huishouden

Met 6 mannen 500 dagen in een kleine ruimte, wonen, werken, eten, drinken, slapen, etc. Dat is in essentie de Mars500-expeditie. Vervuilingen en verloedering liggen op de loer. Onderdeel van het experiment is dat geprobeerd wordt dat te voorkomen. Daarom gaat met vereende krachten de bezem er regelmatig door. Al zijn de schoonmaak methodes niet altijd even conventioneel.
Een groot medisch experiment

Dik 500 dagen zonder echt verse lucht en op een vrij strikt dieet. Dat zou zo maar eens ernstige fysieke gevolgen kunnen hebben. Daarom houdt de 6-koppige bemanning zichzelf heel goed in de gaten en wordt er ook tal van experiment uitgevoerd.

Video 2
Ruimte restaurant zonder ster

Eten op een ruimtereis dat kan geen haute-cuisine zijn. Integendeel, het moet vooral doelmatig zijn en de kosmonauten worden strikt in de gaten gehouden. Een kilootje overgewicht, en het rantsoen wordt direct een stuk kleiner gemaakt.

Het vieste klusje aan boord

Diego Urbina doet er niet echt moeilijk over maar leuk vindt hij het ook niet. De ESA-kosmonaut is belast met het nemen van urine-monsters voor later onderzoek. Elk bemanningslid plast in zijn eigen urinaal. En Diego neemt daar weer monsters van. Zwangerschappen zijn nog niet geconstateerd.

Kortsluiting noodtoestand
Bij Mars 500, de simulatie op aarde van een complete ruimtereis naar Mars, wordt er van alles getest en uitgeprobeerd. Noodsitiaties horen daar ook bij begin december 2010 ging het licht uit. En toen was het even behelpen.

Bron: rtlXL

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...