Loading...

Gospel Baroque: behind the scenes

1,103 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Sep 24, 2019

Tijdens de Koorbiënnale ging op 6 juli ‘Gospel Baroque’ in première in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Eind november volgt de tournee. London Community Gospel Choir en Holland Baroque treffen elkaar in een aanstekelijk programma vol gospel en barok.

Tickets en meer informatie: https://www.hollandbaroque.com/nl/pro...

"Hemelse gospel" en "match made in heaven" ★★★★☆ (NRC).

Händel door het London Community Gospel Choir, dat levert een bevlogen, swingende en wervelende avond op (de Volkskrant)

“Toen we de zangers van LCGC in Londen ontmoetten was het meteen zonneklaar”, aldus Tineke Steenbrink, “musiceren kent geen grenzen, muziek passeert behendig door anderen opgelegde hokjes. Het samenbrengen van muzikale talenten brengt als vanzelf iets nieuws. Gospel Baroque is geboren!”

Zadok the Priest naast Anthem of Praise van Richard Smallwood: gemene deler zijn weelderige koorklanken en een energieke swing. Gospel traditionals wisselen Händels Hallelujah in een weer terug-verbarokte versie van Quincy Jones af: in dit concert moét het zo zijn.

Judith Steenbrink: “Tijdens de voorbereiding van dit uitbundige programma merkten we dat rijke harmonieën die vanuit het orgel komen, een gemeenschappelijke vriend van barok en gospel zijn. Een Hammondorgel of magistraal barok kerkorgel, beiden baden in een volle klank en hebben vele harmonische mogelijkheden. Het was fantastisch om manieren te vinden om deze rijkdom ook in de orkestpartijen te laten klinken.”

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...