Loading...

Wintermaterieel Rijkswaterstaat / Gladheidsbestrijding van toen naar nu

9,463 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 2, 2016

In de winter staan de liefhebbers, op Onweer-Online.nl of ergens anders, in de rij voor sneeuwval en ijsdagen. Bij een witte deken of vorst zijn erwtensoep, sneeuwballengevechten en ook de sneeuwschuivers en strooiers niet weg te denken. Met hun oranje lampjes in het donker hard aan het werk om onze wegen zo goed mogelijk begaanbaar te houden.

Rijkswaterstaat beheert de Nederlandse snelwegen en zorgt dus ook dat ze sneeuw- en ijsvrij zijn. Daarvoor hebben ze een klein leger aan machines, van strooiers en sneeuwblazers tot schuivers en de splinternieuwe FireStorm. Van gladheidscoördinator Marco Polle kregen we een kijkje in de keuken met een exclusieve kijk op tentoongesteld wintermaterieel van Rijkswaterstaat op het RWS hoofdkantoor in Utrecht. Hij nam ons mee vanaf de oudste machine naar de modernste snufjes.

Ook weten wat er allemaal ingezet wordt bij gladheid, hoe het er vroeger aan toe ging en wat de FireStorm allemaal kan? Bekijk deze eerste Onweer Online reportage uit een serie over het winterwerk van Rijkswaterstaat!

www.onweer-online.nl
De grootste weercommunity van de BeNeLux!

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...