Loading...

Klaas Wilting en Bram Moszkovicz over de nieuwe film 'De Heinekenontvoering' - Pauw & Witteman

56,496 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Oct 17, 2011

Pauw & Witteman - 14 oktober 2011

De film De Heinekenontvoering (geregisseerd door Maarten Treurniet, met o.a. Rutger Hauer) blikt terug op deze spraakmakende zaak uit 1983. Biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer, werden toen ontvoerd door o.a. Cor van Hout en Willem Holleeder. De ontvoering hield de Nederlandse bevolking en media stevig in zijn greep.

Een van de mensen die het allemaal van dichtbij meemaakte, was toenmalig woordvoerder van de Amsterdamse politie Klaas Wilting. Hij keek voor ons de film en blikt uitgebreid terug op deze voor hem zeer roerige periode.

Klaas Wilting was 21 jaar voorlichter bij de politie in Amsterdam (1980 tot 2000). Hij professionaliseerde de communicatie en trad op als vaste woordvoerder bij spraakmakende zaken. Zijn eerste tv-optredens deed hij tijdens de ontvoering van Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer in 1983. Tegenwoordig is Klaas Wilting werkzaam als zelfstandig voorlichter.

Voor advocaat Bram Moszkovicz was de zaak de eerste die hij met zijn vader deed. Als beginnend advocaat assisteerde hij Max Moszkovicz in de verdediging van Cor van Hout, één van de ontvoerders.

De film De Heinekenontvoering draait vanaf 27 oktober in de bioscoop.

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...