Loading...

Vakantiehuis Belgie - Luxe vakantiehuizen huren

415 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Sep 7, 2013

vakantiehuis belgië: http://www.primavakantie.nl/belgie.htm
video url:http://www.youtube.com/watch?v=JEy0kO...

vakantiehuis belgië: http://www.primavakantie.nl/belgie.htm
België is een veelzijdig land, met leuke steden, en schitterende natuur. Een vakantiehuis in België huren staat garant voor een prachtige vakantie. Boek eenvoudig unieke huizen online via Primavakantie.nl.

We reizen via de stad Spa naar de eenzame Hoge Venen. We steken de Belgisch-Luxemburgse grens over om kennis te maken met de zuidelijke Ardennen en met een van Europa's hoofdsteden: Luxemburg. We volgen de loop van de Maas, brengen een bezoek aan Dinant en Namen en komen vervolgens in Henegouwen en West-Vlaanderen terecht. Mons, het schitterend Slot Beloeil, Tournai en Ieper zijn stuk voor stuk een bezoek waard. Langs de Noordzeekust, die we blijven volgen tot Knokke, rijgen de dorpen zich aaneen. Meer landinwaarts liggen Brugge en Gent, beide boordevol herinneringen aan de tijd toen Vlaanderen een van de welvarendste gebieden van de wereld was. We zijn niet meer zo ver van Brussel, de Belgische hoofdstad. Op de weg naar Antwerpen passeren we Leuven en Mechelen. De Scheldestad was tot het begin van de zeventiende eeuw de belangrijkste overslaghaven voor de wereldhandel. Voorbij de Scheldemonding ligt het eilandenrijk Zeeland. Wie een reis door de landen van de Benelux wil maken, moet van een wijd open landschap houden, waar men zo ver het oog reikte de horizon kan zien. De reiziger moet ook kunnen genieten van hoge wolkenluchten, van licht dat voortduren wisselt, nu eens helder en kil, dan weer zachts als een verdoezelende sluier. De bezoeker moet een liefhebber van water zijn: klaterende beken in het beboste heuvelland van Luxemburg en in de Belgische Ardennen, stromen die statig en breed, dan wel smal en met populieren omzoomd, van de ene stad

video url:http://www.youtube.com/watch?v=JEy0kO...

naar de volgende glijden. Gastronomen, liefhebbers van lekker eten, komen eveneens aan hun trekken, vooral in België, daar neemt men nog de tijd om van een goed maal te genieten. Voor alles moet de reiziger belangstelling hebben voor historie, voor architectuur en voor kunst. Natuurlijk zijn de bossen van de Ardennen schitterend.
Maar een reis door de Lage Landen is toch in de eerste plaats een stedenreis, waarbij de nadruk valt op de geschiedenis en de kunst van Europa. In België wacht u een hoog-geciviliseerde wereld. U vindt er een enorme verscheidenheid binnen de eeuwenoude cultuur en de vele tradities die er als iets heel vanzelfsprekends zijn blijven bestaan. Luik, fontein aan de Place du Marché met het Perron, het symbool van de Luikse onafhankelijkheid. Het Perron was in lang vervlogen tijden een eenvoudige paal waarbij recht werd gesproken. Tegenwoordig is het Perron een elegante zuil van witte steen die door vier leeuwen gedragen wordt. De fontein werd in 1698 gemaakt door de Luikse beeldhouwer Jean Del Cour. Op het Perron staan de drie gratiën die een pijnappel met kruis dragen.

vergelijkbare zoekopdrachten:
belgie
huis belgie
huisje belgie
huisjes belgie
huizen belgie
vakantie belgie
vakantie in belgie
vakantiehuis belgie
vakantiehuis in belgie
vakantiehuisje belgie
vakantiehuisjes belgie
vakantiehuizen belgie
vakantiepark belgie
vakantiewoning belgie
vakantiewoningen belgie

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...