Upload

Loading...

Marjolijn Hof wint Woutertje Pieterse Prijs 2014

393 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 6, 2014

Live stream registratie - Donderdag 6 maart 2014
http://www.woutertjepieterseprijs.nl/...
Marjolijn Hof heeft de Woutertje Pieterse Prijs 2014 gekregen voor De regels van drie.
Deze video is ook te zien via http://vimeo.com/debalie/woutertjepie...


De Woutertje Pieterse Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een auteur van een oorspronkelijk Nederlandstalig jeugdboek dat tussen 1 januari en 31 december van het jaar voorafgaand aan de prijsuitreiking voor het eerst is verschenen.

Programma:
· Welkom door bestuursvoorzitter Hans Smit
· Woutertje Pieterse Lezing door Bärbel Dorweiler
· Juryvoorzitter Hanneke Groenteman leest het juryrapport voor en maakt de winnaar bekend
· Prijsuitreiking
· Aandacht voor de winnaar
· Het 'Rooverslied', bewerkt en uitgevoerd door zanger-liedjesschrijver Daan Hofman

Over de Woutertje Pieterse Prijs
De Woutertje Pieterse Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een auteur van een oorspronkelijk Nederlandstalig jeugdboek dat tussen 1 januari en 31 december van het jaar voorafgaand aan de prijsuitreiking voor het eerst is verschenen. De prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 15.000 euro. De prijs wordt sinds 1998 financieel mogelijk gemaakt door de auteursrechtorganisatie Stichting LIRA (Literaire Rechten Auteurs, een organisatie die ervoor zorgt dat schrijvers en vertalers auteursrechtelijke vergoedingen ontvangen voor bijvoorbeeld het uitlenen van hun boeken en die een klein percentage van haar inkomsten aan sociale en culturele doelen besteedt), middels het Lira Fonds.

Het doel van de Stichting Woutertje Pieterse Prijs is het bevorderen van de kwaliteit van het Nederlandstalige kinder- en jeugdboek. De prijs is vernoemd naar het boek Woutertje Pieterse van Multatuli, omdat de prijs, net als Woutertje Pieterse, wil 'afwijken van de deugd'. De initiatienemers tot de prijs wilden nadrukkelijk breken met de traditie van moralisme in kinderboeken. De prijs bekroont om die reden kinderboeken die uitzonderlijk zijn voor wat betreft taal, genre, thema, illustratie, vorm en/of vormgeving.

De Woutertje Pieterse Prijs wordt jaarlijks uitgereikt. De jury heeft echter de vrijheid de prijs niet toe te kennen indien er zich onder de inzendingen geen boek van voldoende kwaliteit bevindt.

De jury is als volgt samengesteld: Hanneke Groenteman, programmamaker en journalist, voorzitter; Jaap Friso, communicatie-adviseur, journalist en recensent jeugdboeken voor diverse media en JaapLeest.nl; Dr. Vanessa Joosen, onderzoeker en docent jeugdliteratuur aan de Universiteiten van Antwerpen en Tilburg en recensent voor De Standaard en Leeswelp; Jan van Mersbergen, schrijver van romans, verhalen, columns en artikelen; Leentje van Wirdum (Lenaleen), grafisch ontwerper. De jury beoordeelde de jeugdboeken die tussen 1 janua­ri en 31 december 2013 zijn verschenen. De uitgevers sturen jaarlijks ca. 140 titels ter beoordeling in.Dit programma wordt georganiseerd door De Balie in samenwerking met de SLAA.

http://www.woutertjepieterseprijs.nl


http://www.debalie.nl/agenda/programm...
http://slaa.nl/#!/programma/876/WOUTE...

http://www.debalie.nl

http://slaa.nl

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...