Loading...

Accordeonorkest Helmond A.K. - NCRV Radio-uitzending ( 1964 )

2,606 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Oct 25, 2012

Het accordeonorkest Helmond A.K. is opgericht ( door Addy Kleijngeld ) in 1952 en vierde in 2012 het 60-jarig jubileum !

Ze treden vandaag de dag nog steeds op en nog altijd met veel succes en ( muzikaal ) plezier.

Ze maakten ook een aantal grammofoonplaatjes die werden uitgebracht op het CNR label, waar Addy als producer werkzaam was. Maar ook waren zij ( begin jaren zestig ) veelvuldig te beluisteren voor de radio.

Er werden een kleine 35 uitzendingen gemaakt, door de NCRV, die waren te horen in die jaren, en een grote populariteit en luisterdichtheid kenden !

Heel jammer dat er van die uitzendingen totaal NIETS bewaard is gebleven, ook de NCRV archieven zijn op dit gebied leeg .. Toch kunt u hier een complete uitzending beluisteren. Kort geleden kwam dit boven water ....

Dit is namelijk een eigen opname, gemaakt door John Geerts, de broer van Leo Geerts. Leo zelf is al meer dan 55 jaar verbonden aan het orkest ....

Dit werd in 1964 vastgelegd middels een microfoon ( van een bandrecorder ) die was geplaatst voor de luidspreker van een buizenradio.

Nu is het zorgvuldig gedigitaliseerd, nog wat bewerkt en gepolijst, maar u zult begrijpen dat het niet de hedendaagse kwaliteit bezit, maar dat maakt de opname er niet minder leuk op.

En als we bedenken dat dit het enige is wat rest van de radio-uitzendingen, mogen we concluderen dat het een uniek document genoemd mag worden, die de liefhebber zeker zal kunnen waarderen.

Die liefhebbers wensen we dan ook veel luisterplezier ....... ! En let vooral eens op de leuke aankondigingen voorafgaand aan elk stuk !

Datum van uitzending : augustus 1964

Zendgemachtigde : NCRV radio ( Hilversum I )

Bezoek ook eens de website : http://www.addykleijngeld.nl

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...