Loading...

White City / White Canvas / White Noise at the Faculty of Media and Communications

681 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 28, 2014

Fakultet za medije i komunikacije u saradnji sa ArtScience Interfaculty, Royal Conservatoire / Royal Academy of Arts iz Haga organizovao je radionicu "White City / White Canvas / White Noise" od 3. do 14. marta 2014. godine u Beogradu. Učesnici radionice su studenti Departmana za digitalne umetnosti FMK i studenti holandskog ArtScience Interfaculty.

Studenti na radionici kroz istraživanje savremenih umetničkih dela i značajnih delova prošlosti Beograda sa kritičkog stanovišta nude jedno novo perceptivno iskustvo grada. Radionica se bavi immersive art-om (umetnošću uranjanja) u urbanim sredinama, čiji je cilj postizanje potpunog iskustva posmatrača / učesnika kroz manipulisanje raznih oblika i materijala. Termin immersion (uranjanje) je široko rasprostranjen u umetnosti i industriji zabave i odnosi se na multisenzorijalnost, hiperrealnost i psihološke aktivnosti.

Na koji način se može "uroniti" u grad?
Kako grad funkcioniše kao naša nova priroda?
Kako se grad povezuje sa klasičnom prirodom?
Beograd će, imajući u vidu njegovu istoriju i kulturu, studentima poslužiti kao belo platno, beo šum koji treba oblikovati u jedno drugačije, novo okruženje.

www.fmk.singidunum.ac.rs

Loading...


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...