Upload

Loading...

Slow Fox demo

5,947 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Jan 11, 2012

http://www.bel-art.ro/Cursuri-de-Dans...

Slow-Fox-ul este plin de prestantã si caracteristic stilului englezesc. Este dansul cu cea mai mare elegantã, gratie si stil si impune dansatorilor un simt al echilibrului si o tehnicã a picioarelor ce trebuie bine stãpânite, toate acestea conferind spectatorilor impresia de plutire pe ring.

Inaintasul Slow Foxtrotul-ui a fost Foxtrot-ul.
Foxtrot-ul a aparut la inceputul anilor 1920, multe din figurile acestuia , adaptate sau nu, fiind introdu-se ulterior si in Vals Lent.

Desi prima pereche care a cunoscut consacrarea dansand pe acest gen de muzica a fost Vernon si Irene Castle(care au popularizat o faza incipienta a Foxtrotului numita „Castle Rock") paternitatea Foxtrotului este atribuita unui actor american de vodevil Henry Fox.

Chiar daca teoria conform careia numele acestui actor pare a fi foarte bine argumentata, exista si alte teorii privind originea numelui.
Una ar fi asemanarea cu un gen de mers caracteristic cabalinelor (equestrian gait) folosit la lectiile de echitatie si de dresura. Acest gen de deplasare a fost considerat atat de elegant si interesant incat a fost creata o rasa de cai „ Missouri Fox Trotter" cu scopul de a-l realiza cat mai bine.
O alta teorie spune ca, chiar vulpea (fox) ar fi avut o legatura cu denumirea, ea fiind animalul care se poate deplasa cu toate 4 picioarele pe aceeasi linie,asemanarea cu deplasarea din Slow Fox fiind evidenta. In vara anului 1914 actorul de vodevil Harry Fox a fost angajat de catre New York Theatre, unul din cele mai mari teatre din lume de la acea vreme, astazi cinematograf, sa distreze spectatorii intre filme cu numere de vodevil. El prezenta momente de dans cu miscari rapide combinate cu pasi lenti, miscari cunoscute sub numele de "trot" (Fox`s trot). Jardin du Danse, o terasa din New York, a organizat periodic concursuri de dans reusiand intr-un timp foarte scurt sa ajute la promovarea acestui nou si incitant stil de dans. Curand s-a produs si explozia la nivel international.

Foxtrot-ul a fost introdus in Europa chiar inainte de primul razboi mondial, la origine acesta fiind un dans pasional cu miscari lente cat si rapide.
La sfarsitul primului Razboi Mondial (slow-)foxtrotul era format in general din: „plimbari"(walks), „Trei Pasi"(Three Steps).
In 1919 American Morgan a introdus o scurta „intoarcere spin deschisa", denumita „Mogan Turn"
In 1920 G.K. Anderson, un dansator foarte talentat a introdus figurile „Pas Pana"(Feather Step) si „Schimb de directie „(Change of direction), figuri fara de care nu ne putem imagina Slow Fox-ul de astazi.

Profesorii de dans europeni nu erau entuziasmati de caracterul salbatic al Foxtrotului si au inceput sa-l modifice.
Intre 1922 si 1929 Frank Ford(impreuna cu Moly Spain in 1927 castigatori ai Star Championschips), cu care Josephine Bradley obisnuia sa ofere demonstratii au dezvoltat miscarea de baza din Slow Fox.
La acea data tempoul era inca neclar, muzica Foxtrot-ului variind intre 40 si 50 de batai pe minut in functie de formatia care o canta.

La sfarsitul anilor douazeci problema ritmului a condus la despartirea in Slow-Foxtrot cu 32 batai pe minut si Quick Step cu 50-52 batai pe minut .
Anii 30 au devenit epoca de aur a Slow Foxtrot-ului, fascinatia datorandu-se versatilitatii figurilor si variatiilor ritmice permise de acesta.
Masura muzicala este de 4/4, tempoul fiind de 30 masuri pe minut.

Se danseazã pe melodiile de mare strãlucire ale stilului jazz lent - blues lansat de marii cântãreti Ella Fitzgerald si Louis Armstrong.

Are una dintre cele mai dificile tehnici de picior, deoarece presupune un contact permanent al unei parti a talpii cu podeaua. E o alunecare de la varf la calcai sau invers, in functie de directia deplasarii, care se termina cu talpile intr-o pozitie deschisa. Varietatea de pasi este foarte mare, cu un mare potential al combinatiilor intre pasii slow si quick. Este un dans swing cu aplecari largi si ridicari si coborari. Figurile specifice sunt Feather Step si Three Step. Adeseori, rotatiile se executa pe calcaie (Heel Turn)

Masura muzicala este de 4/4, iar tempoul este de 30 batai/minut. Se numara slow-slow-quick-quick. Se danseaza, in general, pe muzica jazz-blues.

Impresia pe care o lasa acest dans cand e privit este aceea de plutire pe ring.
LOCURILE in grupele de cursanti sunt LIMITATE! Nu pierdeti ocazia!
Inscrie-ti-va acum : http://www.bel-art.ro/inscrie-te-la-c... si participati automat la tombola la care puteti castiga unul din cele 3 MP3 Playere.

Informatii si detalii:
Site: www.Bel-Art.ro
Mail: belart.iasi@gmail.com
Telelefon: 0757.033.033
Messenger: belart.iasi@yahoo.ro
Youtube: BelArtIasi

Acest video nu apartine Scolii de Dans Bel Art. El are doar scop informativ.

Loading...

Advertisement
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...