Loading...

O povratku i mamama - Jovana Ruzicic at TEDxNoviSad

7,051 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Oct 19, 2012

"Zašto si se vratila?", bilo je glavno pitanje koje su Jovani Ružičić postavljali kada se vratila u Srbiju posle 11 godina rada i školovanja u Sjedinjenim Američkim Državama. Ona nam, kroz priču o sebi i drugim povratnicama i projektima na kojima trenutno radi koristeći znanje i iskustvo stečeno iz tog neprocenljivog iskustva, odgovara na to pitanje.

Jovana Ružičić osnovala je neformalnu grupu Repats Serbia koja trenutno okuplja preko 550 visokoobrazovanih povratnika i povratnica iz celog sveta. Dobra ideja na čijoj realizaciji sada radi je Centar za mame, neprofitna organizacija koju je osnovala zato što želi da živi u Srbiji gde se trudnice ne otpuštaju, gde mame nisu diskriminisane na poslu, gde su umrežene i osnažene da se izbore za svoja prava i gde su svesne prednosti zdravog i aktivnog života.

U duhu ideja vrednih širenja, TEDx je program lokalnih, nezavisno organizovanih događaja koji okupljaju ljude kako bi podelili iskustvo nalik TED-u. Na TEDx događaju kombinuju se TEDTalks govori sa govornicima uživo, kako bi pokrenuli dublju diskusiju i povezanost u manjim grupama. Lokalni, nezavisni događaji označeni su kao TEDx, gde je x = nezavisno organizovan TED događaj. TED konferencija obezbeđuje opšta uputstva za TEDx program, ali pojedinačni TEDx događaji su samostalno organizovani.* (*Podložno određenim pravilima i regulativama)

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized.* (*Subject to certain rules and regulations)

Comments are disabled for this video.
Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...