Loading...

Florin Dobre Men's Collection spring/summer 2012 "We should all be a little incredible"

3,886 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jul 31, 2011

Vineri, 22 iulie 2011, de la ora 20:00 a avut loc prezentarea noii colectii masculine de tendinte primavara-vara 2012 "We should all be a little incredible" semnata de designerul Florin Dobre, ce a marcat prima sa defilare din orasul natal. Evenimentul a fost gazduit de Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, situat in Piata Ovidiu nr.12, si a inceput cu un tur al muzeului de la ora 18:30.
Desfasurata in cea mai impunatoare incapere din institutie, prezentarea noilor propuneri vestimentare pentru anul viitor ale designerului Florin Dobre a facut si de aceasta data furori, starnind aplauze inca din timpul defilarii modelelor. Selectia manechinelor si atitudinea transmisa de acestea au fost ingredientele "cheie" ce au venit in completarea tinutelor foarte bine realizate, contribuind la adaugarea unei noi file de succes in istoria sa de creator.
Colecţia prezentată a fost inspirata de conceptul „Bobo", prescurtare de la sintagma bourgeois-bohème, termen ce definea, la începutul anilor 2000, o nouă categorie socială, un mix între burghezi şi boemi, două caste sociale ce nu păreau a se întâlni vreodată. Şi, pentru că sunt numiti „cei ce au tot", pot alege orice, definindu-si stilul printr-un mix de alegeri, uneori paradoxale, îmbinând luxul cu obişnuitul.
Punctul de plecare al construirii fiecarei tinute a gravitat in jurul modelului ales special sa o poarte, tinuta fiind de fiecare data completa, cu accent pe costum. Culorile tesaturilor au fost alese dintr-o paleta de non culori, dar si accente de rosu, verde si galben. Pentru realizarea colectiei au fost folosite materiale selectionate dintr-o gama extrem de diversificata, pe lista tesaturilor regasindu-se catifea, stofa, lana, dar si piele naturala, suprafetele lor fiind de asemenea foarte diferite, de la materiale fine, pana la cele cu texturi speciale.
Colectia "We should all be a little incredible" a fost prezentata cu succes si in cadrul festivalului de moda Pasarela 2011, organizat de Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Bucuresti. Coregrafia speciala si coloana sonora compusa din piese pline de ritm au dat showului un dinamism aparte, creand o atmosfera rar intalnita la prezentarile din Romania. Colectia a fost foarte apreciata de cei prezenti, la final momentul aplauzelor fiind prelungit indelung. Aprecieri deosebite au fost primite de la invitatii speciali ai acestui eveniment, printre care merita sa ii mentionam pe domnul Henry Paul, ambasadorul Frantei in Romania, domnul Philippe Guilet de Saint Mart, directorul artistic al ambasadei Frantei, doamna Sylvie Ebel, Director General Adjunct al Institutului Francez de Modă de la Paris (IFM), domnul Philippe Airaud, creator de bijuterii „couture", domnul Mihai Oroveanu, directorul Muzeului National de Arta Contemporana.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...