Loading...

Stichting STOPhersentumoren.nl TV commercial

9,757 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Oct 4, 2012

Stichting STOPhersentumoren.nl lanceert met ingang van 5 oktober haar nieuwe reclamecampagne "Zonder onderzoek geen kans, zonder u geen onderzoek." De première van de tv-commercial is gehouden op de wetenschap dag van de Landelijke Werkgroep voor de Neuro-Oncologie in de jaarbeurs te Utrecht.

Met de commercial wordt het 5 jarig bestaan van de stichting luid en duidelijk ingegaan; "Meer onderzoek is nodig om tot een betere behandeling van hersentumorpatiënten te komen." Het thema van de commercial is jonge gezinnen. "We willen laten zien hoe vreselijk de impact is als je als jong gezin midden in het leven staat en dan een kwaadaardige hersentumor diagnose krijgt voor je kind," verteld voorzitter Klaske Hofstee. Alhoewel hersentumoren minder voorkomen dan andere kankersoorten is een hersentumor de veroorzaker van de meeste sterfte onder kinderen bij kanker, omdat er voor vele soorten kwaadaardige hersentumoren geen genezing is. De tv-commercial laat op ingrijpende en indrukwekkende wijze het verhaal zien van een jong gezin tijdens het diagnose gesprek. De tv-commercial is bedacht door ouders met kinderen die een hersentumor hebben of aan een hersentumor zijn overleden samen met neuro-oncologen en op respectvolle wijze uitgewerkt door regisseur Danny Maas. De jonge regisseur (28) weet op bijzondere wijze de boodschap op de kijker over te brengen.

De tv-campagne wordt ondersteund door de lancering van een nieuwe website. Vanaf maandag 15 oktober zal de tv-commercial twee weken te zien zijn op de nationale televisie zenders. De spot is slechts twee weken op de televisie, omdat de realiteit heftig kan zijn.

"Nog steeds veel mensen weten niet weten hoe ernstig en schokkend de diagnose kwaadaardige hersentumor is. Er moet verbetering komen in de uitzichtloze situatie waarin je als kwaadaardige hersentumorpatiënt terecht komt. De huidige genezingskans van 0,3% voor de meest voorkomende hersentumor moet omhoog. Het is onbegrijpelijk dat er nauwelijks geld voor onderzoek beschikbaar is. We hopen dat veel kijkers van onze commercial zich geroepen zullen voelen om net als ons de schouders onder dit probleem te zetten." aldus Hofstee.

Stichting STOPhersentumoren.nl financiert 16 onderzoeken naar hersentumoren in zeven verschillende universitaire ziekenhuizen.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...