Loading...

Orexo #Sitdown 2016

1,341 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 25, 2016

Orexo är ett specialistläkemedelsbolag som kombinerar kända substanser med egna patenterade sublinguala tabletteknologier. Fördelarna med Orexos affärsmodell enligt de själva är en kort time-to-market, en hög success rate vid utveckling av nya läkemedel samt läkemedelsutveckling till en lägre kostnad.

I USA säljer Orexo produkten Zubsolv för behandling av opiatberoende. 10 miljoner amerikaner använder opiater för icke-medicinska syften. Mindre än hälften av de som diagnosticerats som opiatberoende får behandling i USA. Utanför USA är andelen opiatberoende som får behandling lägre än 10 %, och antalet opiatberoende utanför USA uppgår till ungefär 20 miljoner människor.

Orexo erhåller även återkommande royalties från försäljningen av flera andra läkemedel. Bolaget är aktuella med en marknadslansering i Europa. För Finwire.tv berättar bolagets VD Nikolaj Sørensen kring vad rättegångsdomen i patenttvisten med Actavis innebär för bolaget, hur framtiden och marknadspotentialen ser ut för Zubsolv samt vad framgångsfaktorerna är bakom bolaget.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...