Upload

Loading...

5 2 Kuren / Fastekuren - Sådan virker kuren

3,824 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jul 16, 2014

Mere om 5 2 kuren på http://dengodekur.dk/5-2-kuren/ eller hos Saxo: http://www.saxo.com/dk/5-2-kuren-en-k...

5:2 Kuren er en revolutionerende ny slankekur udviklet af den engelske læge Michael Mosley. Kuren bruger hidtil ukendt viden (fundet i amerikanske studier) om kroppens funktion til at sikre et vægttab nemt og simpelt.

Det der gør 5 2 kuren speciel (og grunden til at man også kalder den for fastekuren) er at man spiser helt som man plejer 5 dage om ugen. Det lyder jo helt utroligt at man kan gøre det og stadig tabe sig, men det skyldes at man de sidste 2 dage spiser meget lidt - 500 kalorier om dagen for kvinder og 600 for mænd.

De 2 dage man faster bruger kroppen så de opsparede reserver den har liggende (fedtdepoter) og tærer på dem, og på den måde taber man sig.
Samtidig oplever man at man de sidste 5 dage automatisk spiser mindre portioner og har mindre lyst til at snacke. Det kommer altså helt naturligt, og er ikke noget man selv behøver tænke på.

En anden side-effekt af 52 kuren er at man oplever at få mere energi, både i fastedagene og de sidste 5 dage. Kroppen har simpelthen godt af sådan 2 dages pause til at få renset lidt ud, og den kvitterer så med mere energi. Nyere forskning tyder også på at sådan moderat faste kan være livsforlængende - forsøg med rotter har vist at rotter der kun spiste hver anden dag levede længere end rotter der spiste dagligt, også selvom de samlet set spiste den samme mængde mad. Der skal dog laves flere undersøgelser før man beviseligt kan sige at det samme gælder for mennesker.

At komme i gang med 5:2 kuren er egentlig ret simpelt. Det anbefales at have en bog eller e-bog at støtte sig til da man ikke "bare" bør faste, men læse lidt om hvilke fødevarer der er særligt gode at spise på fastedagene, få råd til hvordan man skal fordele sine kalorier (særligt vigtigt for kvinder), og få hjælp og støtte til når det bliver svært. Derudover får man også nogle opskrifter hvilket gør opstarten meget nemmere da man så ikke selv behøver opfinde sine retter til fastedagene.

Nogle oplever at fastekuren de første par uger godt kan være lidt hård, og det er da også specielt at skulle nedsætte sit kalorieforbrug til 20-25% af normalen. Men når man kommer igennem de første par uger begynder fasten at blive en vane, og så er det ikke så slemt mere. Og når først resultaterne begynder at vise sig kan man slet ikke forestille sig at skulle gå tilbage til livet før 5 2 kuren.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...