Loading...

The Faith - Dengarilah (Despacito Malay Cover)

1,944,432 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jun 5, 2017

DESPACITO VERSI DAKWAH!

Boleh korang bantu kami VIRALKAN lagu DENGARILAH ni? Video sebelum ni kami terpaksa delete atas beberapa faktor. Huhu.

Kenapa kami cover lagu Despacito?

1) Kerana lagu despacito tu, apabila kami tengok terjemahan lirik lagu tersebut, lirik lagu tersebut sangat-sangat lucah dan mengajak kepada seks.

2) Yang lagi buat kami sedih, orang MELAYU ISLAM menjadikan lagu tu sebagai siulan, menyanyi lagu tu, cover lagu tu dengan lirik yang tidak di ubah. Sehingga lagu tu menjadi VIRAL. Kami tak pasti samada mereka tak tahu maksud lirik lagu tu atau apa, sehingga mereka tak rasa bersalah.

3) LALU, kami berbincang, dan kami buat keputusan untuk menukar lirik lagu tersebut kepada lagu yang mengajak pada tuhan, dan berunsur dakwah. ustaz adnin mengambil masa 3 jam untuk menulis lirik di 3 muka surat kertas A4.

4) Apa harapan kami? Setelah kami record lagu ni bersama The4aith selama 5 hari, kadang-kadang sampai subuh dan sambung sehingga pukul 8 pagi, satu je.

AGAR, rakyat malaysia dah tak siulkan lagu despacito yang asal. Tetapi siulkanlah lagu DEGARILAH yang kami dah usaha buat ini.
Dengan musik yang sama, rima dan susunan vokal yang sama, kami harap, ianya dapat menjadi alternatif hiburan kepada semua anak muda.

Nasihat kami. JAUHILAH dari mendengar lagu-lagu yang liriknya mengajak kepada perkara yang Allah murka.

InsyaAllah, atas permintaan ramai, lagu cover seterusnya dari THE FAITH adalah lagu Shape Of You Ed Sheeran. Sebab lagu tu viral juga, dan bila kami tengok lirik lagu tu, oh, cukup sedih. Lagu tu pun mengajak kepada maksiat juga😭😭

Jom bantu kami viralkan! Kalau video pertama dapat 150,000 views dalam 3 hari dan trending top 20, kita kasi yang baru ni lebih dari tu insyaAllah! Bantu kami untuk sebarkan lagu DENGARILAH boleh? Sebab kami tak mampu nak lawan arus jahiliah ni seorang diri. Perlu support dari korang juga:)

*****

The Faith - DENGARILAH(Despacito cover)
Lirik: Ustaz Adnin
Lagu Asal: Luis Fonsi ft Dday Yankee & Justin Bieber
Producer: Ustaz Adnin
Mixing & Mastering: Amin Nordin
Video: Afiq Jamil
Designner: Ubai Zaidi

TARBIAH SENTAP RECORDS

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...