Loading...

AUTOMATIZACIJA PROIZVODNJE, INDUSTRIJSKA AUTOMATIZACIJA, AUTOMATIZACIJA MAŠINA

4,115 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on May 15, 2011

PLC-BH d.o.o. Mostar, +387-66-904-078, http://www.plc-bh.com/
BiH
.
INDUSTRIJSKA AUTOMATIKA
Automatizacija proizvodnje označava tijek prijenosa rada čovjeka na strojeve, mašine i postrojenja, obično kroz tehnički napredak. U industrijalizaciji nastavak je od mehanizacije. Dok mehanizacija rada omogućava ljudima u pogonu lakše uvijete rada, automatizacija proizvodnje smanjuje potrebu za ljudsku prisutnost u obavljanju određenih radnji.
Automatizacija proizvodnje prati razvoj tehnologije u proizvodnji, oblikuje provedbu upravljanja i druge procese bez izravnog ljudskog djelovanja. Automatizirane proizvodne linije koriste moderne računalne tehnologije upravljanja.
Industrijska automatizacija je sjecište znanja iz područja elektronike, mašinstva i računarstva. Cilj je stvaranje učinkovitog tehnološkog procesa.
Industrijska automatizacija stvara mogućnost povećanja proizvodnje i rasta u proizvodnji uz smanjenje troškova proizvodnje i poboljšanje kvalitete proizvoda i mogućnost povećanja učinkovitosti kontrole proizvodnje.
U konačnici, automatiacija proizvodnje rezultira većom produktivnosti i smanjenjem ljudske radne snage (a time i moguće ljudske pogreške) u proizvodnji ali i nestanak radnih mjesta.

Inžinjeri teže da kombinuju automatizovane uređaje sa matematičkim i organizacionim alatkama kako bi napravili složene sisteme za sve veću oblast primjena i ljudskih aktivnosti.

Automatizacija proizvodnje igra sve značajniju ulogu u globalnoj ekonomiji i svakodnevnom životu.

Mehanizacija označava zamjenu ljudskog rada mašinama, dok se industrijskom automatizacijom potpuno ili djelomično zamjenjuje umni napor čovjeka. Jedna od osnovnih osobina automatizacije proizvodnje je prodor u područje umnog rada čovjeka.


Automatizacija proizvodnje, trenutni prioriteti...
Trenutno, za kompanije koje se bave proizvodnjom, svrha automatizacije proizvodnje je prešla sa povećane proizvodnje i smanjenja troškova na šira pitanja kao što su povećanje kvaliteta i fleksibilnosti u procesu proizvodnje.
Staro fokusiranje na upotrebu industrijske automatizacije samo da bi se povećala produktivnost i smanjili troškovi je viđeno kao nepraktično, zato što je takođe neophodno obezbjediti kvalifikovanu radnu snagu koja može popravljati mašine i upravljati njima. Šta više, početni troškovi automatizacije proizvodnje bili su visoki i često nisu mogli biti pokriveni dok potpuno novi procesi proizvodnje ne zamjene stare (japanski roboti deponije su nekad bili svjetski poznati u industrijskoj automatizaciji)
Industrijska automatika se danas često primarno primjenjuje u svrhe povećanja kvaliteta u toku procesa proizvodnje, u slučajevima kada značajno može da poboljša kvalitet proizvoda. Na primjer, automobilski i kamionski klipovi su nekada ručno ugrađivani u motore. Ovaj proces je ubrzo zamjenjen automatizovanim mašinskim instaliranjem, zato što je nivo grešaka pri ručnom instaliranju bio 1do1.5posto, a automatizacijom je smanjen na 0.00001posto. Opasne operacije, kao što su dopunjavanje ulja, proizvodnja industrijskih hemikalija, kao i svi poslovi koji se tiču rada sa metalom, bili su uvijek prvi kandidati za automatizaciju.
Drugi veliki pomak u industrijskoj automatizaciji je povećano naglašavanje fleksibilnosti i konvertibilnosti u procesu proizvodnje. Proizvođači sve češće traže mogućnost da lako pređu sa proizvodnje Proizvoda A na proizvodnju Proizvoda B bez izgradnje nove proizvodne trake.

Detaljnije ... PLC-BH neke od referenci za " rekonstrukcija postrojenja , automatizacija postrojenja , automatizacija mašina , itd...", na linku ispod :
http://www.plc-bh.com/nase-aplikacije/
INDUSTRIJSKA AUTOMATIKA, detaljnije na linku ispod:
http://www.plc-bh.com/onama/automatiz...
http://www.plc-bh.com/teh-podrska/
Proizvodi:
Frekventni regulator, ...
http://www.plc-bh.com/proizvodi/frekv...
PLC, ...
Vremenski relej:
http://www.youtube.com/watch?v=BoJ-LG...

Elektromehanički relej, ...

Sigurnosni relej, ...

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...