Loading...

Solidariti Menuntut Hak Pekerja Pt1.mp4

2,613 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Feb 15, 2012

Ahli NUBE dari seluruh negara berkumpul di Pejabat Berdaftar NUBE di Kuala Lumpur hari ini lanjutan bantahan terhadap tindakan Maybank yang memecat dua orang pegawai NUBE iaitu Timbalan Presiden, Abdul Jamil Jalaludeen dan Bendahari Agung, Chen Ka Fatt pada 31 Januari lalu kerana didakwa memegang sepanduk 'Maybank Rob Poor Workers' di luar bangunan Persatuan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) dan Pertubuhan Buruh Antarabangsa (ILO) di Geneva, tahun lepas.

Perhimpunan yang bermula jam 8 pagi tadi, yang dimulakan dengan forum yang bertajuk 'Penghakisan Hak-hak Pekerja di Malaysia'.

Mereka kemudian membuat laporan rasmi kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia terhadap Menteri Sumber Manusia, Ketua Pengarah Jabatan Kesatuan Sekerja dan SUHAKAM berhubung tindakan Maybank.

Seramai 520 ahli NUBE yang berdaftar dalam perhimpunan hari ini seterusnya berjalan kaki sejauh kira-kira dua kilometer menuju ke Dataran Maybank bersama wakil-wakil kesatuan sekerja yang lain untuk berpiket dalam hujan lebat.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...