Loading...

James Watss - Laten Gaan (prod. Project Money)

2,078,780 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Aug 26, 2016

James Watss - Laten Gaan (prod. Project Money)
Spotify: http://bit.ly/latengaan
iTunes: http://bit.ly/latenappel
Deezer: http://bit.ly/deezgaan
Apple Music: http://bit.ly/latengaanwatss

De Amsterdamse zanger James Watss (21) heeft bij Top Notch getekend. Vandaag verschijnt de eerste track en video van zijn aanstaande Patience EP. De track heet ‘Laten Gaan’ en is geproduceerd door Project Money, met een primeur bij FunX. De video bij het nummer is onlangs in Curacao geschoten. De Patience EP is het resultaat van een maandenlange samenwerking en zoektocht naar de juiste sound en liedjes; een introductie van de veelzijdige eigenheid van dit jonge talent. Met trots delen we de komende weken de eerste tracks om dit najaar de EP digitaal te releasen tijdens Amsterdam Beats (ADE). Bekijk en beluister ‘Laten Gaan’ vanaf nu.

James Watss’ naam zingt al een tijdje rond in de Nederlandse scene, letterlijk en figuurlijk. Zo stond hij op de Maatje 45 EP van Jonna Fraser (2014), deed hij vorig jaar een Pickup Sessie met Cho en Hef, ook stond hij op het album ‘De Man’ van Dio en het laatste album ‘13’ van Hef. Echter begon het voor hem bij een digitale ontmoeting met Cho. Deze rapper zag zijn kunnen in een kort filmpje en de twee zaten diezelfde dag al in de studio. James Watss mocht vervolgens aan Cho’s Knock Knock 2 tape meewerken.

James Watss begon met zingen in de kerk. Samen met zijn moeder kwam hij er regelmatig, waarna hij onderdeel werd van het kerkkoor. Al snel begon hij zelf liedjes te schrijven. “Over meisjes natuurlijk, het is die leeftijd he”, lacht James Watss. “Ik hield en hou heel veel van Ginuwine en Donell Jones. Ik denk dat blues een belangrijke rol heeft in mijn muziek, maar dan in een nieuw jasje. Sommige tracks zijn iets alternatiever, daarnaast zullen mensen die mij al wat langer kennen verrast zijn door de wat meer pop-achtige tracks. Tijdens de opnames van de EP ben ik heel veel gegroeid en dit is ook te horen aan de sound en de manier waarop ik over bepaalde onderwerpen praat. Ik hoop dat liefhebbers met me mee groeien want ik heb nog heel veel voor ze klaar liggen.”

Naast de rol van zijn moeder, speelt zijn vader een grote rol in de muzikale opvoeding van James Watss. “Ik zat veel met mijn vader in de auto wanneer hij mij op kwam halen bij mijn moeder voor een twee uur lange rit. Hij kocht dan altijd de nieuwste cd's, van r&b, soul, rap, house tot techno. Op jonge leeftijd kende ik al veel en leerde ik diverse muziek waarderen. Dit heeft me ook geholpen met het vinden van mijn eigen stijl. Ik denk dat mijn persoonlijke stijl goed overkomt in de negen liedjes op deze EP. Ik zie het echt als een uitnodiging voor mensen om mij te leren kennen. Ik heb ik ook bewust gekozen om zonder gastartiesten te werken om te laten zien dat ik niet alleen iemand ben die een leuke hook kan zingen maar echt liedjes weet te maken.” De producties op Patience EP komen van Project Money, Chievva, Davey Donovan, Krankjoram en Reymuzik.

Over de eerste single ‘Laten Gaan’ zegt James Watss: “Na de Pickup Sessie ben ik regelmatig met Project Money de studio in gegaan. Op een goede dag hadden we zeven opzetjes liggen, maar over ‘Laten Gaan’ waren we gelijk super enthousiast. We hebben bewust gewacht met het delen van dit nummer. Hier moest ook meteen de juiste videoclip bij. Deze is geïnspireerd door een oude vakantieliefde. Ik ben nog niet rijk en ik ben geen gladde jongen dus ik wilde niet dat dat een rol zou spelen in de clip. Ik wilde het gewoon zo realistisch mogelijk laten voelen en denk dat dit gelukt is.”

VIDEO CREDITS:
Director: Selwyn de Wind
Co-concept developer: Angela Roe
Production company: De Wind Imaging
Producer: Selwyn de Wind
DOP: Selwyn de Wind
Production Assistant: Giordana Jansen
Gaffer: Chris de Geus
Edit: Selwyn de Wind
Colorgrading: Chris de Geus


AUDIO CREDITS:
Tekst: Joy Simson / Jaouad Ait Taleb Nasser
Muziek: Carlos Vrolijk
Mix: David van Dijk
Master: Paul Laffree

-----

Top Notch werd bekend met uitgaven van Nederlandse hiphop. Tegenwoordig geven we allerlei soorten muziek, films en boeken uit. Top Notch is marktleider van de Nederlandse hiphop en een van de meest succesvolle independent labels in zowel Nederland als België.

Bekijk ook onze playlists:
Populaire video’s: http://bit.ly/1zAjdX7
De Jeugd van Tegenwoordig: http://bit.ly/17sRfa4
Ronnie Flex: http://bit.ly/19eNmGg
Lil Kleine: http://bit.ly/1RVfBIt
Lijpe: http://bit.ly/1TW8O8N
Cho: http://bit.ly/1YaQM2y
Broederliefde: http://bit.ly/1TW9P0E
SFB: http://bit.ly/1su5gyC
Kenny B: http://bit.ly/1RVfv3z
Jayh: http://bit.ly/1Mj1fT4
Ares: http://bit.ly/17sN5iD
SBMG: http://bit.ly/19eN5Ds
Fresku: http://bit.ly/1EloaaA
Sef: http://bit.ly/1J8EuCc
TopNotchclassics: http://bit.ly/1zcCNtn

https://twitter.com/TopNotchNL https://www.facebook.com/TopNotchNL http://instagram.com/topnotchnl
http://www.top-notch.nl/
https://www.snapchat.com/add/topnotchnl

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...