Loading...

Een kijkje op El Hierro: het groenste eiland ter wereld

301 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jul 31, 2018

Sailors for Sustainability op het groenste eiland ter wereld: El Hierro. Floris en Ivar zeilen een aantal jaar de wereld rond op zoek naar duurzame oplossingen. Hun doel: mensen inspireren en zo de overgang naar een duurzame samenleving versnellen. ABN AMRO sponsort dit bijzondere initiatief van deze twee heren.
Dit keer bezoeken ze het Canarische Eiland El Hierro om te ontdekken hoe het eiland zelfvoorzienender werd met hernieuwbare energie. Als afgelegen eiland met tienduizend inwoners was El Hierro sterk afhankelijk van import van basisbehoeften zoals energie en voedsel. Het gebruikte veel dure en vervuilende fossiel brandstoffen. Dat moest anders kunnen dacht de eilandraad. Ze ontwikkelden een duurzame energiecentrale door gebruik te maken van wind, water en de vulkaankraters van het eiland. De installatie voorziet in meer dan de helft van de energiebehoefte van het eiland in een jaar.

Als bank zijn we altijd de motorolie geweest van de traditionele economie. Nu willen we de oplaadpaal zijn van de circulaire economie. Wij geloven dat we als bank echt impact kunnen maken en zo klimaatverandering, schaarste en ongelijkheid tegen kunnen gaan.

https://www.abnamro.com/nl/duurzaam-b...

http://sailorsforsustainability.nl/

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...