NL

Loading...

Armand - Blommenkinders

29,221 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Apr 11, 2008

Armand brengt zijn eerste single uit in 1965. Deze wordt een grote flop, maar Armand geeft niet op en brengt de single "Een van hen ben ik" uit. Hiermee bereikt hij in eerste instantie alleen de tipparade, totdat drie maanden later Radio Veronica de b-kant op de radio laat horen en dit een succes wordt. In de zomer van 1967 breekt Armand door met het nummer "Ben ik te min". Deze single wordt als controversieel gezien door het establishment. Armand wordt van af dit moment af aan gezien als de Nederlandse protestzanger. Dit zelfde jaar komt Blommenkinders in de Top 40 met als hoogste positie nr. 19.

In 1969 stopt Armand, hij is dan zwaar verslaafd aan harddrugs. In 1971 is hij weer terug als artiest en in 1973 komt de plaat "De oorlog woedt in jezelf" in de tipparade maar wordt geen hit. Hierna is het Armand nooit meer gelukt in de hitparade te komen. Wel blijft hij albums uitbrengen met maatschappijkritische teksten, veelal geïnspireerd op de hippie-ideologie. Twee derde van de singles die hij tot op heden heeft uitgebracht zijn geboycot door de Hilversumse radiostations.

In 1986 betuigt Armand zijn steun aan de demonstratie tegen de kruisraketten, met het lied "Liever een Rus". Op de grote demonstratie in Amsterdam vlogen er vliegtuigen boven de stad met daaraan verbonden vlaggen met de tekst "Liever een Rus in de keuken dan een raket in de tuin". Dit nummer werd in die tijd zeer vaak ten gehore gebracht op de radio dit is ook zijn laatste lied dat zeer succesvol was in de media.

In 1990 onthult Armand in de vara-gids 'Nee, ze naaien me niet meer', waarin hij aangeeft geen albums meer te maken bij een platenmaatschappij, omdat hij stelt dat hij zo geen volkome vrijheid van muziek uitbrengen heeft. En zo verschijnt in 1994 het album One of eur Kind enkel te koop bij zijn live optredens, en Armand slaat zo een bewust nieuwe weg in, enkel nog albums uitbrengen voor zijn liefhebbers en fans. Armand is daarna ook periodiek op televisie te zien, en staat model voor de hippie Koos Koets die gespeeld wordt door Kees van Kooten.

Armand maakt deel uit van de hippiegeneratie en staat bekend als fervent liefhebber van cannabis.Herman George van Loenhout (Eindhoven, 10 april 1946) beter bekend als Armand, is de Nederlandse protestzanger die ook wel "de Nederlandse Bob Dylan" genoemd wordt. Zijn hit "Ben ik te min" is een klassieker. Zijn partner is Marrit Dijkstra en er zijn twee kinderen, Johan en Joris.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...